Rukomet

HSV i Ciudad lako, Rusi zamalo izvisili

Goran Markuš • ponedjeljak, 30.03.2009.
HSV i Ciudad lako, Rusi zamalo izvisili
Foto: EPA

Očekivano, prilično lake pobjede u svojim prvim četvrtfinalnim ogledima upisali su HSV i Ciudad Real dok su Čehovski medvedi propustili ogromnu šansu protiv odličnog Löwena. Naime, velikih šest golova koje su držali tijekom većeg dijela susreta samoj se završnici jednostavno rastopilo i u Njemačku putuju sa svega dva gola "viška"...

Više od 5500 fanova molilo se za čudo protiv HSV-a, no gosti iz Hamburga odradili su fantastičan posao i sa ipak neočekivano malih + 3 vraćaju se kući gdje još samo moraju potvrditi svoj nastup u polufinalu rukometne Lige prvaka. Ipak, čak niti u ovim teškim trenutcima vratar Flensburga, Dan Beutler ne gubi nadu: "Još je punih 60 minuta igre ispred nas, a mi ćemo dati sve od sebe da iznenadimo usprkos činjenici da ćemo biti prisiljeni nastupiti bez nekoliko ključnih igrača."

Već na samom početku utakmice HSV, koji je za razliku od Flensburga na raspolaganju imao sve svoje važnije igrače, se odvaja i u 20. minuti drži velikih +5. Ipak, momčad Pera Carléna ne predaje se tako lako što rezultira smanjenjem zaostatka na svega dva gola uoči starta drugog poluvremena.

Vidjevši da je protivnik na koljenima domaćini su napali svim raspoloživim snagama i u 41. minuti preuzimaju vodstvo, no nakon 18:17 samo Oscar Carlén (7 golova) uspijeva upisati pokoji zgoditak što Hamburg koristi i sa solidnih +3 privodi susret kraju. Uz odličan HSV-ov trojac Bertrand Gille (5 golova) - Marcin Lijewski (5 golova) - Hans Lindberg (5 golova) istaknuo se i naš Blaženko Lacković koji je četiri puta nadmudrio Beutlera.

Fantastičnim otvaranjem Čehovski medvedi su vrlo brzo uspjeli pobjeći na neočekivano visokih +7 (10:3). Siguran odmak od gostiju iz Njemačke domaćini su držali sve do rezultata 21:15 kada ponajviše zahvaljujući dvojcu Jurasik (7 golova) - Sigurdsson (7 golova uz 100-postotni učinak) Löwen dolazi na malih -2 da bi nekoliko minuta kasnije uspjeli izboriti i izjednačenje.

Ipak Igropulo (10 golova), Jevdokimov (6 golova) i ostatak domaćeg društva nije bio spreman izgubiti dobiveno i odličnom završnicom uspijevaju izboriti vrlo važnu pobjedu u svojoj prvoj četvrtfinalnoj utakmici. Međutim, valja napomenuti kako je Löwen kod kuće izraziti favorit i Čehovske medvede čeka vrlo težak posao ukoliko se žele plasirati u polufinale Lige prvaka.

Kao i naši Zagrepčani na domaći teren sinoć su izašli i aktualni prvaci Lige prvaka, rukometaši Ciudad Reala koji su bez većih problema svladali goste iz Mađarske. Španjolci vrlo oštro otvaraju susret, no Veszprem ipak uspjeva zadržati kakav/takav priključak i na poluvrijeme odlaze sa prihvatljiva tri gola zaostatka.

Ipak, razlika u kvaliteti vrlo brzo dolazi do izražaja i odlični Španjolci u goste Veszpremu odlaze sa sasvim solidnih pet golova prednosti. Najefikasniji strijelac domaćina, Siarhei Rutenka zabio je šest golova, potpuno jednako kao i najistaknutiji igrač gostiju, Gergö Ivancsik. Naš Petar Metličić upisao je jedan zgoditak.

Završnica

četvrtfinale

Flensburg25:28HSV Hamburg
Čehovski Medvedi33:31Rhein-Neckar Löwen
RK Zagreb28:28Kiel
Atletico de Madrid29:24Telekom Veszprem
HSV Hamburg29:31Flensburg
Kiel31:27RK Zagreb
Telekom Veszprem32:29Atletico de Madrid
Rhein-Neckar Löwen36:28Čehovski Medvedi

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!