Tenis

"Želim više na zemlji"

Ivor Krapac • ponedjeljak, 06.04.2009.
"Želim više na zemlji"
Foto: EPA

Andy Murray zaokružio je mjesec na američkim Masters 1000 turnirima s punom šakom bodova. U Indian Wellsu dogurao je do finala i u borbi za naslov u iznimno vjetrovitom danu zapeo na Rafaelu Nadalu, dok se u Miamiju pobrinuo za još bolje vijesti za sve koji ga vole. Novak Đoković je u završnom meču turnira bio prijetnja samo u drugom setu...

Nakon sjajne prošle sezone, Andy Murray očito je naumio da mu ova bude još bolja. Tek je početak travnja, a u kolekciju je, nakon Dohe i Rotterdama, pospremio već treću ATP titulu, vrjedniju od prethodne dvije s obzirom da se radi o Masters 1000 turniru. U Miamiju je dohvatio svoj treći naslov na turnirima ovog ranga, nakon prošlogodišnjih u Cincinnatiju i Madridu.

"Svaki put kad dođeš do titule, dobiješ i dodatno samopouzdanje. Pogotovo u ovakvom slučaju, Masters Series turniri su redovito najteži, korak do Grand Slam turnira", kazao je 21-godišnji Škot nakon što je u finalu nadjačao Novaka Đokovića sa 6:2 i 7:5: "U Cincinnatiju je bilo posebno, tamo sam ipak uzeo svoj prvi naslov tog ranga, ali i ovo znači puno, iako je osjećaj drugačiji nego tada. No, svaka pobjeda pomaže da više vjeruješ u sebe, pogotovo u pogledu prema Grand Slam turnirima."

Vezane vijesti

Đoković je bio pravi protivnik tek u drugom setu, prvi je brzo otišao u smjeru četvrtog na svijetu, a Murraya je u tom nastavku nakratko s puta skrenula pauza zbog medicinskog time-outa kojeg je srpski broj jedan uzeo zbog muka s vrućinom. Iako se Škot nije želio na to posebno izvlačiti, ipak je utjecalo.

"Nakon toga je počeo više jurišati na mrežu, na 60 ili 70 posto poena izgledalo mi je tako, dok sam ja na neko vrijeme tražio ritam. Očito sam ga uspio naći na vrijeme, kad se set približio kraju", dodao je novi "kralj" Miamija, koji je u drugom setu s pet uzastopnih gemova okrenuo minus od 5:2.

Teški uvjeti u dnevnom terminu u Miamiju, s velikom vrućinom u rano popodne, vjerojatno su bili od pomoći Murrayu ili, preciznije, na štetu njegovom protivniku - Novak Đoković redovito je u problemima kad mora igrati po takvom vremenu.

"To je nešto što je jednostavno tako, ne mogu se boriti protiv toga", rekao je prvi srpski reket o svojim problemima: "Ne radi se o nečemu što se može otkriti pregledom kod liječnika, na pregledu si u klimatiziranoj prostoriji, meni bi prije trebao pregled u Sahari - možda bi to bilo rješenje."

No, iscrpljenost od vrućine kod Đokovića je uzela maha tek u drugom dijelu meča, bilo je dosta problema i s igrom: "Bio sam jako nestrpljiv na startu, napravio puno neforsiranih grešaka, dok je on odigrao vrlo solidno, čekao svoje šanse, dobro servirao i dobro se kretao... Generalno, nisam zadovoljan svojom igrom, u cijelom drugom setu nije bilo tako loše, činilo se puno bolje nego ranije, ali tada sam morao iskoristiti svoje prilike. Tko zna što bi se dogodilo da smo ušli u treći set."

Idući izazov za obojicu bit će europski turniri na crvenoj zemlji, a po dosadašnjim uspjesima u karijeri, Đoković bi tu imao više za reći nego Murray. No, Škot se nada da će se i to promijeniti: "Želim biti bolji nego prošle godine, imam u planu Monte Carlo pored Rima i Madrida, dva obvezatna Masters 1000 turnira prije Roland Garrosa, vjerojem da će mi biti od pomoći."

"Radit ću na svojoj igri kao što već jesam i na ostalim podlogama. Zemlja mi je bila problematična u proteklim godinama, ali igra mi je lani definitivno postala bolja, pokušat ću i u ovom slučaju ponoviti recept koji je bio dobar", zaključio je Murray u pogledu unaprijed.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisATP Tour

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!