Nogomet

Jedan, ali super vrijedan

Ivana Jurica • ponedjeljak, 06.04.2009.
Jedan, ali super vrijedan
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Jedan pogodak presudio je pobjednika u duelu između Croatije Sesvete i Šibenika. Iako su i jednima i drugima trebali bodovi, gostovanje u Kranjčevićevoj i ovog je puta bilo uspješno za Modre. Nije bilo baš uvjerljivo kao proteklog puta (pobjeda nad Zagrebom 4:0), ali ipak dovoljno da se Šibenčani sretni i zadovoljni vrate u kući...

Dinamo i Croatia Sesvete jedine su dvije momčadi protiv kojih trener Šibenčana Ivica Kalinić nije uspio doći do pobjede otkako, već drugu sezonu, sjedi na klupi Modrih. Kranjčevićeva ulica, odnosno susret sa Sesvećanima, donijela je prekid te serije. Štoviše, ove sezone Šibenčani u dva dosadašnja međusobna susreta Croatiji nisu uspjeli postići niti pogodak, ali treća je ipak bila sreća.

Roglić ponovno ozlijeđen

Vezni igrač Šibenika Zoran Roglić ove sezone zaista nema sreće. Tek što se oporavi od jedne, zadesi ga nova ozljeda. U Kranjčevićevoj je u igru ušao početkom nastavka (umjesto Eleza), ali sedam–osam minuta prije kraja utakmice morao je napustiti igru zbog ozljede koljena.

Vezane vijesti

"Kako stvari sada stoje, ne izgleda baš dobro. Vidjet ćemo kad se to malo smiri, kad otok splasne. Vjerojatno će trebati napraviti magnetsku rezonancu. Zadnjih sedam–osam minuta igrali smo s igračem manje, ali to smo uspjeli prebroditi i osvojiti tri boda", kaže trener Kalinić.

Pogodak Dražena Govića iz pete minute susreta pokazao se kao odlučujući trenutak. Iako je postojala mogućnost da fantazist Šibenčana zbog ozljede ne zaigra u tom susretu jer je tijekom tjedna propustio nekoliko treninga, njegov nastup pokazao se, kao i puno puta do sada, velikim dobitkom za Kalinićevu momčad.

"Imali smo u prvom poluvremenu dvije izvanredne šanse, ali moramo priznati i kako je Croatia imali par odličnih šansi u kojima je naš vratar Blažević fantastično reagirao. U drugom poluvremenu smo se malo povukli, čekali smo priliku iz kontri i polukontri i dočekali smo ih, ali Gović i Rodić, nažalost, nisu poentirali. Ali, na kraju je ispalo fenomenalno i mislim da smo zasluženo osvojili tri vrijedna boda", rezime je susreta u Zagrebu stratega Šibenika.

Igra nije bila za pamćenje, no već nekoliko puta ove sezone Šibenčani su igrali dobro, ali su ostajali bez bodova. Ovakav rasplet zasigurno im puno više odgovara. Vidljiv je bio izostanak prvog strijelca Ermina Zeca koji bi zasigurno imao dosta prilika za poznate bjegove, ali bez obzira na to, Šibenčani su uspješno apsolvirali gostovanje kod Croatije.

Pobjeđuju i kadeti i juniori

Odličan vikend za nogometni klub Šibenik potvrdili su i mlađi naraštaji. U domaćem ogledu protiv Suhopolja Šibenčani su upisali dvije pobjede. Kadeti su slavili s 2:1 pogocima Tonija Španje i Luke Fuština, dok su juniori u odličnoj utakmici s 5:1 pobijedili vršnjake iz Suhopolja.

Rezultat je mogao biti i uvjerljiviji, a hat-trick Antonija Jakoliša te po jedan pogodak Mira Slavice i Marka Jordana pokazatelj su kako ćemo vrlo brzo na Šubićevcu gledati neke nove klince.

"Sretni smo i zadovoljni s ova tri boda. To je jedan mali korak prema našim željama i nadanjima. Neću reći prema cilju jer je još daleko do kraja. No, svi nekako to priželjkujemo. Ja s tim nisam opterećen, a isto to želim prenijeti i na svoje igrače. Idemo iz utakmice u utakmicu pa što nam Bog da, kaže Kalinić, jasno aludirajući na želje za plasmanom u Kup Uefe.

Sljedeće kolo Šibenčanima donosi dalmatinski derbi protiv Zadra koji će se igrati u večernjem terminu i pred kamerama HTV-a. U sastav se vraća Zec, a zbog tri žuta kartona ponovno će izostati Josip Bonacin.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!