Nogomet

Ferguson se boji Hulka

Zoran Zdelar • utorak, 07.04.2009.
Ferguson se boji Hulka
Foto: EPA

Kuglice su u četvrtfinalu spojili Manchester United i Porto. Englezi su veliki favoriti, ali kroz povijest u međusobnim ogledima uspješniji su ipak bili Portugalci. Fergusona će ove večeri ipak daleko najviše brinuti Hulk...

Manchester United prošao je odlično, smatraju barem tako mnogi, na ždrijebu Lige prvaka koji mu je u četvrtfinalu dodijelio portugalski Porto, no s obzirom da su u nedjelju navečer igrali iznimno napornu utakmicu s Aston Villom u kojoj su jedva uspjeli slaviti, upitno je koliko će biti svježi za večerašnji dvoboj.

Junak nedjeljne pobjede Federico Macheda protiv Porta neće zaigrati od prve minute, već je Alex Ferguson najavio da može očekivati mjesto na klupi. Fergusonu će najviše nedostajati Rio Ferdinand, koji je trening u ponedjeljak pratio sa strane, baš kao i Anderson. Oboje su se s reprezentativnih obveza vratili s ozljedom, a Dimitar Berbatov ima problema s gležnjom.

Vezane vijesti

Najveća nepoznanica je nastup Gary Nevillea i Ryana Giggsa. Njih dvoje su u nedjelju odigrali cijelu utakmicu i zasad nije poznato hoće li moći nakon samo 48 sati odmora odigrati još jednu utakmicu visokog tempa.

Portu mnogo znači što je na raspolaganju ponovno Lopez, trenutno treći po redu najbolji strijelac u Ligi prvaka ove sezone sa šest golova. No, Unitedova trenera jedan drugi protivnički napadač ipak više brine. "Porto je psihički iznimno spreman. U napadu veliku prijetnju predstavlja Hulk, radi se o vrlo dobrom igraču", označio je glavnu prijetnju Ferguson.

Jesualdo Ferreira svjestan je da ga na Old Traffordu očekuje teška utakmica, ali u svoje igrače ipak vjeruje. "Engleske momčadi igraju vrlo brzo i intenzivno pred svojom publikom, ali mi zbog toga nećemo odstupati od svog stila igre. Više od svega želimo pobjedu, ali zadovoljili bismo se i postignutim pogotkom."

Kuglice su Porto i Manchester United dosad tri puta spojili u Europi, a zanimljivo da je u dva navrata dalje prošao Porto, posljednji put u sezoni 2003./2004. kad su predvođeni Joseom Mourinhom otišli i do samog kraja te u finalu svladali Monaco za kojeg je tada igrao Dado Pršo. United iz te momčadi koja je izgubila od Porta ima još sedam igrača, a Porto tek jednog.

Liga prvaka, četvrtfinale: Manchester United – Porto 20:45h

Liga prvaka - Završnica

četvrtfinale

Villarreal1:1Arsenal
Manchester United2:2Porto
Liverpool1:3Chelsea
Barcelona4:0Bayern
Chelsea4:4Liverpool
Bayern1:1Barcelona
Arsenal3:0Villarreal
Porto0:1Manchester United

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!