Liga prvaka - Završnica, četvrtfinale, 07.04.2009, 20:45 h
Villarreal
Villarreal 1:1 Arsenal
Arsenal

Villarreal i Arsenal iskombinirali remi

Borna Rupnik • utorak, 07.04.2009.
Villarreal i Arsenal iskombinirali remi
Foto: EPA

Trenutak inspiracije Emmanuela Adebayora bio je dostatan da Arsenal izbjegne poraz u Villarrealu te s ugodnih 1:1 dočeka uzvrat na Emiratesu. Vodeći pogodak Marcosa Senne također je bio prekrasan, ali onaj gostujući ima posebnu težinu, kako rezultatsku, tako i estetičku...

Nijedan sudionik Lige prvaka u povijesti nije odnio pobjedu s El Madrigala, a Arsenal je nastavio taj niz, iako će zadovoljniji putovati u London. Igrači Manuela Pellegrinija, lišeni pomoći Santija Cazorle, tako nisu uspjeli uzvratiti Topnicima za 2006. godinu, ali su pokazali da su potpuno ravnopravan suparnik i nisu se još oprostili od polufinala.

Villarreal je već u prvome napadu pokazao kako planira svim silama i s mnogo kombinatorike jurnuti prema Manuelu Almuniji. Lopta je nakon lijepe akcije stigla do Josebe Llorentea, ali vratar Arsenala izbacuje u korner. U četvrtoj minuti nakon gužve u kaznenom prostoru Almunia hvata loptu na gol-liniji, ali mu u desetoj minuti više nije bilo spasa. Marcosu Senni ostavljeno je previše prostora i Brazilac sa španjolskom putovnicom odmjerenim udarcem s 25 metara trese Arsenalovu mrežu za 1:0.

Nogometaši Arsenea Wengera ipak nisu u potpunosti podlegli pritisku Žute podmornice, ali unatoč upornim ubacivanjima pred vrata Diega Lopeza u prvih 45 minuta nisu stvorili izgledniju priliku, osim one Samira Nasrija u 18. minuti. Francuzov udarac iskosa vratar Villarreala skreće van terena.

Da se Wenger nije riješio peha s ozljedama dokazali su Almunia i Gallas. Njih su prije odlaska na odmor morali zamijeniti Fabianski i Djourou. Villarreal je svoje vodstvo mogao i udvostručiti, ali Ibagaza, Eguren i Cani nisu naciljali okvir gola, dok je Fabianski nakon samo tri minute provedene u igri dlanove zagrijao obranivši pokušaj Capdevile.

U nastavak utakmice ipak se ušlo čvršće, što je - neobično - više pogodovalo Arsenalu, koji je inače poznat po nemjerljivoj želji za nadigravanjem. Doduše, prvo je Senna zaprijetio novim dalekometnim projektilom koji je završio u bloku, a zatim je Emmanuel Adebayor na drugoj strani glavom pucao pored gola. No, za sve se iskupio u 66. minuti, kada je Fabregasovu dugu loptu fantastično zahvatio škaricama i zabio pokraj ukopanog Diega Lopeza. Odmah potom Nasrijeva je lopta prohujala s krive strane vratnice, a Pellegrini je neugodan razvoj događaja pokušao zaustaviti uvođenjem "osvetnika" Roberta Piresa umjesto nevidljivog Josebe Llorentea.

Top u nogama Marcosa Senne proradio je i u 81. minuti, ali nije pronašao metu, a Arsenalova je obrana u nekoliko navrata zadrhtala, no više nije popustila. Ostalo je 1:1 i domaćinima će ostati žal što u prvih 90 četvrtfinalnih minuta nisu ostvarili povoljniji rezultat.

Liga prvaka - Završnica

četvrtfinale

Villarreal1:1Arsenal
Manchester United2:2Porto
Liverpool1:3Chelsea
Barcelona4:0Bayern
Chelsea4:4Liverpool
Bayern1:1Barcelona
Arsenal3:0Villarreal
Porto0:1Manchester United

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!