Nogomet

Kako ga sada vratiti u obranu?

Zoran Zdelar • utorak, 07.04.2009.
Kako ga sada vratiti u obranu?
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Navijači Modrih slave mladog braniča Ivana Tomečaka koji je u Vinkovcima dotaknuo zvijezde zahvaljujući dva pogotka i jednoj asistenciji što je Dinamu uvelike pomoglo u osvajanju tri boda i povratku na vrh. Tomečak je uspio ono što do tog trenutka nisu mogli Dinamovi napadači. Treba li ga u idućoj utakmici vratiti u obranu ili mu dati novu priliku u napadu?

Najbolja momčad 24. kola T-Com 1. HNL po izboru Sportneta:

Vratar

Marin Skender (Osijek) – Osječki nogometaši priredili su najveće iznenađenje kola nakon što su uspjeli svladati goste iz Splita pred svojom publikom, a među najistaknutijima ponovno je bio vratar Skender koji je u nekoliko navrata sjajnim reakcijama uspio spasiti suigrače.

Obrana

Boris Raič (Šibenik) – Nema više nikakve dvojbe da je Šibenik najugodnije iznenađenje ove sezone, a da se tako i nastavi u Kranjčevićevoj se pobrinuo, između ostalih, i branič Boris Raič koji je odigrao još jednom vrlo dobro te je stizao zatvoriti sve rupe kako bi se njegovom vrataru što manje prijetilo.

Ivo Smoje (Osijek) – Smoje ove sezone zaista igra u odličnoj formi, gotovo da je pretplaćen na mjesto u najboljoj momčadi kola, pa kako ga izostaviti nakon utakmice u kojoj su uspjeli svladati lidera prvenstva. Ivo je još jednom odigrao iznimno dobru utakmicu, i ovog je puta bio siguran kao i uvijek u svojim reakcijama.

Ferdo Milin (Zadar) – Zadrani su napokon uspjeli pobjeći s dna prvenstvene ljestvice zahvaljujući uvjerljivoj pobjedi nad Riječanima, koji su odigrali neočekivano loše. Milin je u posljednjoj liniji Zadra proteklog vikenda obavljao iznimno dobar posao te je zaustavio velik broj protivničkih pokušaja.

Veza

Mensur Mujdža (Zagreb) - Asistirao je Mujdža za pogodak, sudjelovao i kod prvoga, a osim toga je i s ostalim svojim suigračima iz vezne linije držao Varteks na sigurnoj razdaljini od svog gola. Varaždincima preskakanje igre nikako ne leži, loptu žele u 16 metara dovesti po tlu, što je Mujdža i te kako dobro znao.

Ivan Parlov (Zagreb) – Varteks je u posljednjem kolu bio lagano ošamućen, možda svim tim pričama o promjeni imena kluba, a Pjesnici su to iskoristili na najbolji mogući način i uspjeli ih ove sezone po prvi puta svladati. Osim što je Parlov postavio konačni rezultat, više je puta nanizao domaće braniče, koji nisu imali rješenje na njegovu maštovitu igru.

Marin Ljubičić (Zadar) – Hajdukovac na posudbi u Zadru vrlo skoro bi se mogao sve češće spominjati na Poljudu kao igrač na kojeg treba računati u idućoj sezoni. To je definitivno zaslužio svojom igrom i u dvoboju s Rijekom kada je postigao dva iznimno lijepa pogotka.

Dražen Gović (Šibenik) – Croatia Sesvete potonula je na dno, a tamo ju je gurnuo protekle nedjelje Dražen Gović svojim vrlo ranim pobjedonosnim pogotkom. Pokazao se najspretnijim u šesnaestercu u ranoj fazi utakmice, a u nastavku je stigao još jednom opasno zaprijetiti sesvetskom vrataru.

Napadač

Ivan Tomečak (Dinamo) – Dok Englezi posljednjih dana bruje o čudesnom mladom Talijanu koji je spasio Manchester United u dvoboju s Aston Villom, Hrvatska ima još sjajniji primjer. Tomečak je ušao u samoj završnici utakmice, zamijenio je u napadu Tadića i u kratkom razdoblju postigao dva pogotka i ubilježio jednu asistenciju. Pred mladim nogometašem je duga karijera, ali on je lako moguće svoju najbolju utakmicu karijere već odigrao.

Josip Barišić (Osijek) – Napadač slavonskog prvoligaša možda nije posebno blistao u dvoboju s Hajdukom, no postigao je pogodak koji je donio Osijeku sva tri boda, a to je nešto što je ipak vrijedno spomena i učinak koji mu je osigurao mjesto među najboljih 11.

Ilija Sivonjić (Dinamo) – Mladi napadač pristigao iz zaprešićkog Intera gdje je bio iznimno efikasan na gostujućim terenima nastavio je tako igrati i u dresu Dinama. Nakon Tomečaka definitivno je najzaslužniji što je Dinamo slavio u Vinkovcima zahvaljujući učinku od dva gola.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!