Vodeni sportovi

Kuha se u Beogradu, Pirej prijeti

Hrvoje Vuković • srijeda, 08.04.2009.
Kuha se u Beogradu, Pirej prijeti
Foto: Davor Sajko

Čim su im se sudarile četvrtfinalne kuglice, u Dubrovniku i Beogradu namjestili su kiseli osmijeh za kamere. Bilo je i jeftinijih karata za Final Four, iako to neće priznati ni Partizan ni Jug. S druge strane, Olympiakos i Mladost trljali su ruke nakon što su saznali ime protivnika vrijedno polufinala. Netko se tu gadno...

Partizan - Jug, pa nakon toga Jug - Partizan. Crno-beli sigurno su počastili šarenim pridjevima ruku koja im je po treći put u četiri sezone namjestila Dubrovčane prije finala. Prošle godine, pogled na pehar zaklonila im je Mladost u četvrtfinalu. Dakle, Jug ima priliku za nastavak savršenog hrvatskog niza protiv Beograđana. No, niti u Dubrovniku se nisu grlili od sreće zbog ždrijeba, pogotovo nakon nedavnih problema s ozljedama. Maro Joković zbog tromboze ruke je već odavno otpisan za ovu sezonu, Andro Bušlje prebolio je upalu uha te nije putovao s momčadi zrakoplovom, nego je u Beograd krenuo automobilom, a Pavo Marković zbog ozljede ramena dosta dugo nije uopće radio s loptom.

Trener Elvis Fatović ipak ne dvoji. Protiv Partizana - na pobjedu. I tamo i doma. Kaže da neće ponoviti grešku od prije tri godine, kada su također u prvoj četvrtfinalnoj utakmici u Banjicu došli s mišlju "lako ćemo", uvjereni da u Gružu "jedu malu djecu" i nadoknađuju koliko treba. Skoro su se opekli. Danas, nakon te tri uzastopne slijepe europske ulice, Partizan više ne oprašta naivnost, mladost, neiskustvo. Napravili su potez desetljeća vrativši Vujasinovića koji se nagomilao zlatom još u Pro Reccu. Još jedan ključan povratnik je i vratar Slobodan Soro, a pod dobro mu poznatu kapicu vraćen je i Jugoslav Vasović. Na vanjskim pozicijama lijevo i desno imaju svjetske klase Prlainovića i Filipovića, centarski par je odličan - Amerikanac Bailey i Prlainović, Rađen pak odradi prljav posao na beku i pripremi sve za Vujasinovića.

Vezane vijesti

Trener Udovičić također puno očekuje i od Avramovića i Stefana Mitrovića u ovom, kako ga je nazvao "finalu prije finala". O gostima samo najbolje: "Priželjkujem dobru utakmicu. Jug je iznimno kvalitetna ekipa. ne razmišljam o gol-razlici, najbitnije je da pobijedimo. Partizan ima dosta iskustva u ovakvim utakmicama. Što god mi napravili, ne postoji miran uzvrat u Dubrovniku, a isto bi bilo i s bilo kojim drugim protivnikom", izjavio je Udovičić za srbijanski portal Mondo, dodavši kako se ne želi vraćati na prethodne susrete ovih dvaju protivnika te da to može samo biti dodatni motiv za Partizan.

Euroliga, četvrtfinale

1. utakmica, 8.4.
Partizan - Jug
Olympiakos - Mladost
Vasas - Pro Recco
Primorac - Jadran HN

Vratar Soro složio se s trenerom: "Mislim da je Jug ekipa koja bolje igra u svom bazenu, ali je svakako riječ o kvalitetnoj momčadi, vrlo iskusnoj... Atmosfera u našoj momčadi je odlična, točno znamo što trebamo napraviti. Sve je u našim rukama". Teška večer očekuje Dubrovčane u Banjici. Banjici, gdje su već postavili dodatne montažne tribine i očekuju 3.000 navijača koji bi trebali biti gol više.

A osim Beograda, kaos i ludnicu najavljuje i lučki dio Atene, crveno-bijeli Pirej. Olympiakos dočekuje Mladost, a i sam trener žabaca Ozren Bonačić priznao je kako ne bježi od činjenice da su svi u četvrtfinalu htjeli njegovu momčad. Mladost se provukla među osam i ne umire u ljepoti. Igraju toplo-hladno, više hladno, ali za Boninu ekipu su i prošle godine govorili da je na aparatima, pa ju je održao na životu do Final Foura gdje su u biblijskom potopu i uvjetima prikladnim samo za brodolom izgubili od budućeg prvaka Pro Recca.

Oly je maksimalno spreman, bez ozljeda i izostanaka, maksimalno napaljen. Čak su i igrači pozvali navijače da dođu u što većem broju. Malo je reći da će biti krcato. Vratar Deligiannis već je u startu priznao da mu je drago što nisu izvukli drugu hrvatsku ekipu u ovom natjecanju: "Ovaj put smo imali sreće pošto smo izbjegli Jug. Ali i Mladost je dobra momčad. Uz ozbiljan pristup, plasirat ćemo se na Final Four, a iako još nikad nismo slavili u Zagrebu, mislim da će ovaj put biti drugačije".

Sličnog razmišljanja bio je George Doskas: "Dobro da ne igramo protiv Juga, makar to ne znači da će protiv Mladostaša biti lako. Oni su najtrofejnija momčad u europskim natjecanjima i to dovoljno govori o njima. Srećom, trofeji ne igraju vaterpolo. Mi smo u dobroj formi i uz dobru igru trebali bi se plasirati na završni turnir u Rijeci. Respektiramo Zagrepčane, ali ih se ne bojimo".

Uz grčku reprezentaciju u malom u kojoj lagano odskaču vratar Deligiannis, Christos Afroudakis i neuništivi Chatzitheodorou, tu je još i hrvatski par Antonio Petković i Andrija Komadina te srpski centar Nikić. Svi združeni pod palicom Vangelisa Paterosa koji je naglasio kako odlično poznaje Mladost te da prolaz uglavnom ovisi o raspoloženju njegove momčadi. Bez sumnje, slično razmišlja i Bonačić koji sigurno ima još koji trik ispod tog veselog brka. Trik vrijedan polufinala, a onda...

Euroliga - završnica

  • Rezultati
  • Ljestvica

četvrtfinale

Primorac Kotor12:12Jadran Herceg Novi
Olympiakos8:5Mladost
Vasas8:11Pro Recco
Partizan11:9Jug AO
Mladost11:6Olympiakos
Jug AO11:7Partizan
Pro Recco9:10Vasas
Jadran Herceg Novi8:9Primorac Kotor
1Primorac Kotor 440:36+410
2Pro Recco 436:32+46
3Jug AO 440:4006
4Mladost 438:39-13
5Partizan 218:20-23
6Vasas 218:20-23
7Olympiakos 214:16-23
8Jadran Herceg Novi 220:21-11

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!