Rukomet

U Rhein Neckar Löwenu se uzdaju u sreću

Matej Milanović • četvrtak, 09.04.2009.
U Rhein Neckar Löwenu se uzdaju u sreću
Foto: Kristijan Komarica

O utiscima nakon polufinalnog ždrijeba rukometne Lige prvaka progovorili su ljudi iz čelništva Kiela i Rhein Neckar Löwena. U Kielu smatraju da mogu ponovno otići do kraja, a protivnici su im svjesni da će im biti potrebna sreća za napraviti daljnji iskorak...

Rolf Körting kratko je progovorio o Kielovom protivniku u polufinalu Lige prvaka te o željama trenutačno neprikosnovenog lidera Bundeslige: "Samo četiri najbolje momčadi mogu u polufinale Lige prvaka. U tom smislu je svejedno koga smo dobili kao protivnika. Želimo ponoviti uspjeh od prije dvije godine i osvojiti Ligu prvaka, pa je prema tome stvarno svejedno s kim ćemo igrati."

Kiel je igrao tri polufinala zaredom i zadnje dvije godine igrao je polufinala, osvojivši naslov pred dvije godine, no Körting ne smatra da će to negativno utjecati na igrače: "Ne vjerujem da će biti zasićenja sa strane igrača. Bez obzira što smo zadnje dvije sezone igrali finale, vidjeli smo u četvrtfinalu koliko su ovi momci gladni uspjeha. U četvrtfinalu su momci odigrali jednu od najboljih utakmica zadnjih nekoliko sezona u Europi. Ako pristup bude takav i u polufinalu, uvjeren sam da možemo u finale."

Kielov protivnik bit će Rhein Neckar Löwen. Momčad koju su preostala tri sastava priželjkivala, budući da objektivno nije na razini kvalitete na kojoj su Kiel, Ciudad Real i HSV.

Thorsten Storm progovorio je o ždrijebu i dao do znanja da mu je jasno da njegova momčad ne bi imala puno nade niti sa jednim od mogućih protivnika: "Nismo imali želja glede protivnika jer su sve tri momčadi jake. Sve tri su igrale polufinale pred godinu dana. Na kraju igramo s Kielom, to je po meni najbolja klupska momčad na svijetu u ovom trenutku.

Storm smatra da Rhein Neckar Löwen mora biti spreman iskoristiti svaku priliku koja im se bude ukazala. Također ne vjeruje da će domaći teren u uzvratu imati posebnog učinka: "Mi moramo pokušati pronaći i iskoristiti i najmanju priliku koja nam bude pružena. Ne vjerujem da će uzvrat doma biti neka posebna prednost, jer su obje momčadi iz Njemačke i poznaju se jako dobro, s njima smo igrali u prvenstvu, s njima igramo i u polufinalu Kupa Njemačke."

Ovoj je momčadi ova sezona prvi put u najjačem klupskom natjecanju i odmah su došli do polufinala. Storm je svjestan da se puno toga mora poklopiti da bi oni uspjeli i nada se da će ih sreća poslužiti: Mislim da trebamo imati dobar dan, treba nam da igrači budu zdravi. Moramo imati sreće s te dvije stvari da bi nešto napravili. Mi smo nova momčad u ovom natjecanju i vidjet ćemo što možemo. Što bi me zadovoljilo ? Pa možda ako budemo imali najveći dan u klupskoj povijesti. No da bi smo došli šansu nešto napraviti moramo si je prije izboriti.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!