Rukomet

HSV i Ciudad Real očekuju uzbudljiv okršaj

Matej Milanović • četvrtak, 09.04.2009.
HSV i Ciudad Real očekuju uzbudljiv okršaj
Foto: Kristijan Komarica

Nakon ždrijeba polufinala Lige prvaka, sportski direktor Kiela i generalni direktor Ciudad Reala su za ehftv dali su svoje mišljenje o protivniku i o šansama svojih timova...

Christian Fitzek sportski direktor HSV-a prokomentirao je ždrijeb polufinala Lige prvaka koji im je dodijelio španjolski Ciudad Real. Fitzek je spomenuo kako je Hamburg i prošle godine igrao sa Španjolcima, upravo u polufinalu.

Tada su u Španjolskoj izgubili 34:27. Dobili su doma 32:26, no ostali su kratki za jedan gol: "I prošle godine smo igrali s njima, tada je razlika između ove dvije momčadi bio jedan gol. Jedan od mojih igrača mi je rekao da se nada da ćemo opet dobiti Ciudad Real, kako bi ove godine mogli promijeniti završni rezultat, tako da je u redu ovakav ždrijeb. Koja god od ove tri momčadi je iznimno jaka, a mi i ovako želimo do kraja tako da moramo moći dobiti sve ove momčadi."

Bez obzira na želje sportski direktor je svjestan da neće biti nimalo lagano, no vjeruje da ove godine HSV može otići korak dalje, u svojem drugom nastupu na ovom nivou: "Nadamo se da ćemo iskoristiti iskustva prošle godine, koja nam je bila prva na ovom nivou. Prošle godine je razlika bio jedan gol, a mi smo nešto jači nego tada. No, vidjet ćemo što će se dogoditi na terenu. Obje su momčadi na istom nivou. Treba vidjeti što će se dogoditi i na konkretan dan utakmice."

Fitzek se osvrnuo i na četvrtfinalni dvoboj protiv Flensburga kojeg je momčad iz Hamburga prošla uz podosta sreće: "Bit će veoma težak meč. U četvrtfinalu protiv Flensburga, u uzvratu je naša momčad bila malo previše ležerna zbog rezultata iz Flensburga. Dobro je, prošli smo u četvrtfinale, a sad vjerujem da će nam ta pogreška poslužiti da se to ne dogodi ponovno u polufinalu.

Jedan od glavnih čovjeka momčadi u kojoj igra Blaženko Lacković i koja je trenutačno na odličnom putu da i dogodine igra Ligu prvaka, zahvaljujući drugom mjestu u prvenstvu, smatra da je jedna stvar ipak sigurna, a to je da nas očekuje velik dvoboj: "Ono u što sam siguran je da će utakmice biti spektakularne, sve su naše utakmice rasprodane i uvjeren sam da ćemo vidjeti sjajan meč već u prvoj utakmici, koju igramo u našoj dvorani."

O razmišljanjima u redovima HSV-ovih protivnika progovorio je Luis Miguel Lopez, generalni direktor Ciudad Reala. Španjolac to nije otvoreno rekao, ali iz njegovih se riječi zaključuje da bi vjerojatno bio zadovoljniji da su im kuglice namijenile Rhein Neckar Löwena: "To je isto polufinale kao i prošle godine. Jedna razlika je da će Hamburg igrati prvu utakmicu doma. Prošle godine smo mi igrali prvu doma. Mislim da je ovo jako težak turnir za Ciudad Real. Hamburg i Kiel su u polufinalu bili i prošle godine, i to su uz nas najjače momčadi u Europi u ovom trenutku.

Lopez je svjestan da ih očekuje jako teška bitka za ulazak u finale i mogućnost obrane prošlogodišnjeg naslova. Generalni direktor smatra da njegova momčad mora o protivniku razmišljati kao o najjačem mogućem i fokusirati se isključivo na njih: "Mi sada moramo gledati na Hamburg kao na najjaču momčad u Europi. Bit će to veoma jako polufinale, ali mi sada moramo gledati kako da to prođemo i ponovimo prošlogodišnji uspjeh. Mislim da će kao i prošle godine odlučivati gol ili dva razlike.

Lopez je na kraju rekao da, iako će biti jako teško ponovno osvojiti naslov, oni do daljnjega brane naslov te prema tome momčad za koju igra i Petar Metličić mora ciljati sam vrh: "Obje momčadi su jako važne. Ja mislim da Kiel, Hamburg i Ciudad Real imaju najbolje igrače u rukometu. Prošle godine smo mi bili prvaci. Ove sezone naravno sve ostale momčadi isto žele naslov. Za nas će biti jako teško ponoviti se, ali branitelji naslova uvijek su favoriti. Mi želimo ponovno slaviti i osvojiti treću Ligu prvaka za Ciudad Real."

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!