Nogomet

Klinsmann: "Rastavili su nas u 45 minuta"

Vedran Attias • četvrtak, 09.04.2009.
Klinsmann: "Rastavili su nas u 45 minuta"
Foto: EPA

Nakon veličanstvene prezentacije nogometa koju je Barcelona prikazala protiv Bayerna u prvoj utakmici četvrfinala Lige prvaka, čak je i trener Guardiola bio zadovoljan dok je Klinsmann samo mogao pružiti ruku i čestitati boljoj momčad, a kapetan gostiju smislio je plan za uzvrat...

Trener Barcelone Josep Guardiola vrlo "čvrsto stoji na zemlji" pa je tako nekoliko puta nakon velikih pobjeda govorio kako njegova momčad može i puno bolje, no ovoga je puta čak i on bio zadovoljan: "Kada dobijete 4:0 u prvoj utakmici četvrfinala Lige prvaka onda je jasno da je to nevjerojatno. Napravili smo gotovo sve dobro jer Bayern ima odličnu momčad i zaista ih je teško pobijediti." Razlog ovakvoj razlici u igri, a potom i u rezultatu Guardiola ovako objašnjava: "Talent je napravio razliku."

Iako je praktički sve riješeno i malo tko vjeruje u čudo u uzvratu, Guardiola upozorava: "Klinsmann je dobro rekao da je 4:0 sjajan rezultat, no oni su odlična momčad i moji igrači moraju biti prisebni do kraja." Guardiola je bio samokritičan na svoj postupak iz 17. minute kada ga je sudac Webb poslao na tribinu zbog prigovora: "Nisam sretan sa sobom jer trener ne smije raditi takve stvari, no radilo se o čistom penalu koji je sudac morao suditi, a onda je još i dao žuti karton Messiju."

Najbolji igrač svijeta Leo Messi isto je tako vidio spornu situaciju: "Bilo je sve skupa jako brzo, no što se mene tiče - bio je penal. Zaista ne vjerujem da sam dobio žuti karton." Kao i trener, naravno da su i igrači Barcelone bili sretni: "Samopouzdanje nam je ogromna prednost pred ostalima", rekao je Rafa Marquez pa dodao: "Imamo kvalitetu, odličnog trenera i pravi pristup., ali unatoč tome se u uzvratu ne smijemo niti malo opustiti jer je Bayern snažna momčad."

Trener gostiju Jürgen Klinsmann vrlo je realno komentirao utakmicu: "Ovo je veliko razočaranje za nas, no Barca je igrača sjajno i sve što možemo jest - čestitati im. Stvarno su nas rastavili u prvih 45 minuta utakmice." NIzozemac Marc van Bommel, bivši igrač Barcelone, u ovoj je utakmici bio na "krivoj strani": "Napravili su od nas amatere u prvom dijelu. Barem smo tako izgledali i mislim da zaista ne može gore od ovoga što su nam napravili. Stvarno na kraju možemo biti sretni što je završilo 4:0 jer je moglo biti i puno više", realan je bio Nizozemac.

Što se tiče šansi za uzvrat, nisu velike: "Da smo barem zabili jedan gol - onda bi nam bilo puno lakše, a ovako će biti vrlo teško." Bit će teško, no Van Bommel "zna" način kako do pobjede: "Možda Barcelona u uzvratu na teren pošalje osam igrača jer bi samo tako imali šansu", završio je kapetan Bayerna i doista sve rekao.

Liga prvaka - Završnica

četvrtfinale

Villarreal1:1Arsenal
Manchester United2:2Porto
Liverpool1:3Chelsea
Barcelona4:0Bayern
Chelsea4:4Liverpool
Bayern1:1Barcelona
Arsenal3:0Villarreal
Porto0:1Manchester United

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!