Zimski sportovi

Hrvatska po opstanak u Litvu

Petar Plevnik • petak, 10.04.2009.
Hrvatska po opstanak u Litvu
Foto: Davor Sajko

Dva tjedna uoči početka Svjetskog prvenstva elitne divizije u hokeju na ledu, litavska prijestolnica Vilnius biti će domaćin Svjetskog prvenstva divizije 1 skupine A, na kojem će nastupiti i reprezentacija Hrvatske...

Reprezentacije iz divizije 1 podijeljene su u dvije skupine. Hrvatska se, zajedno s Australijom, Japanom, Kazahstanom, Litvom i Slovenijom, nalazi u skupini A, dok će Velika Britanija, Italija, Nizozemska, Poljska, Rumunjska i Ukrajina u okviru skupine B snage odmjeriti u poljskom Torunu.

Prvoplasirane reprezentacije iz svake skupine osigurat će nastup u elitnoj diviziji, dok će posljedneplasirane reprezentacije preseliti rang niže, u diviziju 2. Upravo će izbjegavanje posljednjeg mjesta i ostanak u sadašnjem društvu biti glavni zadatak hrvatske reprezentacije.

Prošle godine na SP-u u Sapporou, Hrvatske je uspješno obavila taj zadatak i to zahvaljujući boljem izvođenju kaznenih udaraca od Estonije. I ove godine Hrvatsku očekuju isti zadatak, a najviše izgleda za izbjegavanje posljednjeg mjesta našoj se reprezentaciji daje u posljednja dva ogleda turnira, s domaćinom Litvom, te ponajprije u dvoboju s Australijom, novakom iz divizije 2.

Jedinu probu uoči odlaska u Vilnius naša je reprezentacija imala u prijateljskom ogledu protiv Rumunjske, također člana divizije 1, koju su naši pogotkom Chovaneca svladali s 1:0.

Svjetsko prvenstvo divizije 1, skupina A:
11/04, 13:00 Hrvatska - Japan
12/04, 16:30 Hrvatska - Kazahstan
14/04, 16:30 Hrvatska - Slovenija
15/04, 20:00 Hrvatska - Litva
17/04, 13:00 Hrvatska - Australija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSP
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!