Nogomet

"Koncentriram se samo na Dinamo"

Vedran Attias • petak, 10.04.2009.
"Koncentriram se samo na Dinamo"
Foto: Davor Sajko

Nakon sjajne utakmice i velike pobjede u Vinkovcima, Dinamo bi protiv Intera u Maksimiru ipak trebao imati mnogo lakši posao. U sastav se nakon ozljede vraća Mario Mandžukić, a trener Jurčić najavljuje novu pobjedu i dobru igru...

Psihički izuzetno motivirajuća pobjeda u Vinkovcima mora dobiti svoj nastavak u subotu protiv Intera: "Moramo iskoristiti ovaj pozitivan trenutak koji se pojavio nakon pobjede protiv Cibalije", počeo je konferenciju za novinare trener Kruno Jurčić pa dodao: "Više-manje su uvijek iste ove konferencije jer je i cilj isti - pobjeda." Osim pobjede, kao i uvijek, cilj je igrati dobro i atraktivno kako bi se teško vraćeni gledatelji zadržali na Maksimiru: "Želimo demonstrirati dobru igru protiv Intera i, naravno, pobijediti kako bi se sjajno stanje momčadi još više dignulo."

Kako je i najavio od svog dolaska u Dinamo, trener Plavih za cilj ima standardizirati momčad pa tako neće biti velikih promjena u odnosu na pobjednički sastav: "Nećemo previše mijenjati sastav u odnosu na onaj u Vinkovcima i od tih 14-15 igrača koji se vrte oko najbolje jedanaestorice ću složiti momčad." U sastav se vraća Mario Mandžukić: "Normalno je trenirao, igrao u Križevcima jedan dio i konkurira za sastav."

Drugim riječima, od prve minute će krenuti Mandžukić dok se na klupu vraća Tadić, a sigurno će i Tomečak naći svoje mjesto u prvih jedanaest; vjerojatno umjesto Badelja. Je li trener razgovorao s Tadićem koji nikako ne može naći pravu formu?: "Imam običaj puno pričati s igračima pa sam i s njim pričao i prije i poslije Vinkovaca. Svaki, a posebno mladi, igrač ima moju punu podršku i ima "veći bonus" od već profiliranih igrača pa tako i Josip."

Nova zvijezda Maksimira i igrač utakmice iz Vinkovaca, Ivan Tomečak, ponovno će biti u sastavu: "Nije on nikad niti ispao. Znam kako funkcioniraju mladi igrači koji nakon par utakmica upadaju u krize i ja njega više uvodim u svijet profesionalizma nego što bih rekao da on ispada iz sastava. On je svojim ponašanjem i igrama pokazao da zaslužuje biti u najužem krugu za prvu momčad Dinama."

Glavni strateg lidera našeg prvenstva i trener Žutih Boro Perković ne skrivaju prijateljstvo: "ja ne sakrivam da sam s njim prijatelj 20 godina. Mi smo sportaši koji nemamo putra na glavi i nemamo razloga ništa skrivati. Bili smo prijatelji prije i bit ćemo i poslije utakmice unatoč tome što bi i on i ja utrčali na teren za svoju momčad", rekao je u jednom dahu Jurčić pa dodao: "Nema razloga niti zašto se ne bi izljubio s Mišom ili Gabrićem koji su mi bili prijatelji prije i ne vidim razloga da ne budu i dalje." Šteta što više ljudi u našem nogometu ne razmišlja na ovakav, pravi sportski način.

Jurčić cijeni kolegu Perkovića, no smatra kako jednostavno nema momčad koja može izvršiti njegove zamisli: "Njegova igračka karijera jako ga profilira kao trenera: on voli nogomet koji voli brze tehničare kao što je bio i on sam. Mi komuniciramo svakodnevno i znam sve njegove probleme. Kako prvenstvo odmiče tako je on u sve većim problemima zbog uskog rostera. Nema širi izbor igrača kako bi ostvario svoju viziju."

Nakon što su iz Splita poslije pobjede u Vinkovcima dolazile sve samo ne sportske izjave, boji li se trener Plavih valu novih u slučaju da Jurčić pobijedi svog prijatelja Perkovića i pogađaju li ga takve izjave?: "Ne pogađa me to. Zapravo, uopće ne doživljavam to niti u pozitivnom niti u negativnom smislu", rekao je Jurčić i završio: "Ja se koncentriram samo na Dinamo."

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!