Zimski sportovi

Uspješni Slovenci i Kazahstanci

Martina Oštrić • nedjelja, 12.04.2009.
Uspješni Slovenci i Kazahstanci
Foto: Goran Markuš

Osim Hrvatske i Japana, led u Vilniusu danas su isprobale još i reprezentacije Slovenije i Australije, te Kazahstana i Litve. Očekivano, Slovenci su bili bolji od Australije, dok je Kazahstan svladao domaće Litavce...

Debitanti u Diviziji 1, reprezentacija Australije, nisu imali puno šanse protiv ponajbolje reprezentacije naše skupine, momčadi Slovenije. Samo 35 sekundi trebalo je Slovencima da preko Andreja Hebara načnu mrežu protivnika. Do kraja poluvremena, australski golman Matt Ezzy kapitulirao je još dva puta. "Krivci" za prednost Slovenaca od tri pogotka razlike su Mitja Šivic u 12, te Sabahudin Kovačevič u 17. minuti.

Druga trećina počela s dvije minute isključenja Egona Muriča, no ubrzo nakon njegovog povratka na led Matej Hočevar povisuje vodstvo Slovenaca. Manje od minute trebalo je Tomašu Razingaru da poveća učinak svoje momčadi, a priču je drugim pogotkom na utakmici završio Šivic.

Vezane vijesti

Sa šest pogodaka u mreži protivnika Slovenci su se u posljednjoj dionici utakmice malo opustili. Treću su trećinu obilježila dvominutna isključenja s obje strane, a nadmoći Slovenaca ide u prilog i 46 udaraca u gol, od čega su šest puta bili uspješni.

Posljednju utakmicu dana odigrali su domaćini Litavci i Kazahstan. Iako je domaćine došlo pogledati 7.500 ljudi, Litavci nisu imali nikakve šanse protiv puno jačeg Kazahstana. Već u prve četiri minute reprezentacija Kazahstana golovima Sergeija Yakovenka i Yevgenija Rymareva riješila je pitanje pobjednika prve trećine, te se na prvi odmor otišlo rezultatom 2:0.

U drugom periodu Kazahstanci su furiozno krenuli u pohod na povećanje rezultata. Ipak, dva promašaja Krasnoslobetseva primirila su gostujuću momčad, te je puna dvorana u drugom periodu bila svjedocima tek jednog pogotka, i to onog Ilje Solareva u šestoj minuti.

Treći period ujedno je bio i najzanimljiviji dio utakmice, a publika je konačno proslavila i pogodak domaćih. Djelo je to Donatasa Kumeliauskasa u 47. minuti, kada je konačno uspio probiti jaku kazahstansku obranu i doći do svog prvog pogotka na prvenstvu. Ipak, posljednjih deset minuta reprezentacija Kazahstana preko Savchenka i Koreshkova nadoknađuje izgubljeno, te ostavlja tužne Litavce koji će u nekoj od sljedećih utakmica tražiti prve bodove.

Drugi dan prvenstva divizije 1 otvaraju Japan i Australija. Hrvatska reprezentacija snage će odmjeriti s jednim od favorita skupine, Kazahstanom u 15:30, a domaćini će, u posljednjoj utakmici dana, na noge Slovencima.

Svjetsko prvenstvo, divizija 1, skupina A:
Slovenija - Australija 6:0
Kazahstan - Litva 5:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSP
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!