Zimski sportovi

Čekaju se još tri para

Ante Jukić • nedjelja, 12.04.2009.
Čekaju se još tri para

Iako su sve ulaznice za doigravanje podijeljene noć ranije, ni u subotu se u najjačoj hokejskoj ligi svijeta nije igralo isključivo za prestiž. Trebalo je, naime, dohvatiti što bolju poziciju i nešto lakši ždrijeb uoči početka bitke za Stanley Cup...

Uoči subotnjih dvoboja na Istoku su bile "zacementirane" tek prve tri pozicije (Boston, Washington, New Jersey), dok je poredak od četvrtog do osmog mjesta ovisio o utakmicama u Montrealu, New Jerseyu i Uniondaleu. Iako im je još prije mjesec dana sam plasman u play-off izgledao kao premija, odličnim nastupima u završnici sezone Pittsburgh Penguinsi su došli u poziciju izboriti se za jednu od prve četiri pozicije u Istočnoj konferenciji, koje donose prednost domaćeg leda u prvoj rundi doigravanja.

Prvi rezultat koji se Penguinsima trebao poklopiti bio je njihova pobjeda u Montrealu, a nju su aktualni vice-prvaci "zapečatili" vezanim pogocima Talbota i Letanga posljednje prve trećine, u razmaku od samo 55 sekundi. Inače, goste je u vodstvo već u drugoj minuti utakmice doveo Malkin, dok je na 1:1 krajem prve trećine izjednačio Hamrlik. Ovim porazom Canadiensi su ostali prikovani za osmo mjesto, tako da ih na početku doigravanja čekaju njihovi ponajveći rivali - Boston Bruinsi.

S obzirom da su rezultatom 3:2 poraženi na gostovanju u Newarku, postalo je jasno da će Carolina Hurricanesi regularni dio sezone završiti na šestom mjestu, čime smo saznali i sve parove prvog kruga play-offa na Istoku. Osim već spomenutog "klasika" Bostona i Montreala, očekuju nas dvoboji Washington - NY Rangers, New Jersey - Carolina i Philadelphia - Pittsburgh, s time da kod pensilvanijskog derbija postoji još jedna, ne mala nedoumica. Nije, naime, još uvijek poznato tko će imati prednost domaćeg leda, no noćašnja pobjeda na gostovanju kod NY Islandersa nešto više šansi daje Flyersima, koji će i večeras biti u akciji. Uspije li uzeti barem bod u Madison Square Gardenu, momčad iz Philadelphije će završiti četvrta, tako da će bitka za Pennsylvaniju započeti s dvije utakmice u njihovom Wachovia Centru. Pobijede li, pak, Rangersi u regularnom dijelu utakmice, Flyersi "lete" na peto mjesto, a serija sa Penguinsima starta u Mellon Areni.

Najvažnije pitanje večeri na Zapadu bilo je ono o pobjedniku Northwest divizije, koje automatski donosi status nositelja u prvom krug doigravanja. Za potvrdu istog Canucksima je trebao samo bod na gostovanju u Denveru, a kad je već skinula taj teret s leđa, momčad iz Vancouvera uzela je i pobjedu. Strijelac jedinog pogotka u Pepsi Centru bio je Henrik Sedin, u prvoj minuti produžetka.

Porazi Columbus Blue Jacketsa (kod kuće od Minnesote) i Anaheim Ducksa (na gostovanju u Phoenixu, nakon raspucavanja) odgodili su konačan rasplet u Zapadnoj konferenciji. Jacketsi i Ducksi trenutno drže šestu i sedmu poziciju, ali u slučaju današnje pobjede na gostovanju kod Colorada, i jedne i druge preskočit će St. Louis Bluesi, koji na neki način mogu birati protivnika. Ostanak na osmom mjestu Bluzerima u prvom krugu donosi San Jose Sharkse, dok bi im skok na "šesticu" namjerio Vancouver Canuckse. Jedini koji su u Zapadnoj konferenciji već saznali ime svog suparnika na startu doigravanja su Chicago i Calgary - njih, naime, očekuje međusobni dvoboj bez obzira na rasplet uskršnjih utakmica.

NHL, rezultati, 11.04.2009: New Jersey - Carolina 3:2, NY Islanders - Philadelphia 2:3, Detroit - Chicago 2:4, Colorado - Vancouver 0:1 (OT), Buffalo - Boston 6:1, Los Angeles - San Jose 4:3, Toronto - Ottawa 5:2, Montreal - Pittsburgh 1:3, Atlanta - Tampa Bay 6:2, Florida - Washington 7:4, Columbus - Minnesota 3:6, Phoenix - Anaheim 5:4 (SO), Calgary - Edmonton 4:1

Parovi prvog kruga doigravanja - Istočna konferencija:

Boston - Montreal
Washington - NY Rangers
New Jersey - Carolina
Philadelphia - Pittsburgh

Napomena: u dvoboju Philadelphije i Pittsburgha još uvijek nije poznato tko će imati prednost domaćeg leda. Uspiju li danas osvojiti bod na gostovanju u New Yorku, četvrti će biti Flyersi, dok će u slučaju pobjede Rangersa u regularnom dijelu utakmice prednost domaćeg leda u pensilvanijskom derbiju imati Penguinsi.

Parovi prvog kruga doigravanja - Zapadna konferencija:

Chicago - Calgary
San Jose - ?
Detroit - ?
Vancouver - ?

Napomena: pobijede li danas St. Louis Bluesi na gostovanju u Denveru, preostala tri para Zapadne konferencije bit će: San Jose - Anaheim, Detroit - Columbus i Vancouver - St. Louis. Pobjeda, pak, Colorada donijela bi sljedeće obračune: San Jose - St. Louis, Detroit - Anaheim te Vancouver - Columbus.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!