Ostali sportovi

Mladost iznenadila Zagreb

Matej Milanović • nedjelja, 12.04.2009.
Mladost iznenadila Zagreb
Foto: Bruno Karadža

U derbijima desetog kola Interlige slavili su domaćini. Dok je pobjeda Ljubljane nad Olimpijom očekivana, Mladost je pomalo neočekivano svladala Zagreb, a svakako je iznenađujuća razlika s kojom su domaći pobijedili...

U zadnjem, desetom kolu, Interlige u ragbiju, odigrana su dva derbija. U zagrebačkom derbiju Mladosti i Zagreba, domaća je Mladost neočekivano visoko porazila goste.

Zagreb je poveo drop kickom Holjevca, no brzo domaći uzvraćaju sa dva polaganja, od kojih jedno nije realizirano i dolaze do prednosti od 12:3. Zagreb je zatim podigao nivo igre i smanjio na 12:8 nerealiziranim polaganjem Jure Zelića.

Međutim, umjesto da nastave u istom ritmu, Zagrebovi igrači su zaredali s pogreškama što je mlada momčad Mladosti spremno iskoristila. Tako je prije poluvremena Mladost povisila na 19:8.

U drugom djelu domaći su nastavili još jače nego prije. Prvo prinova u njihovim redovima, Novozelanđanin Griffits, a zatim i mladi Kantar postižu polaganja i rješavaju pitanje pobjednika.

Do kraja su Mladostaši, među kojima se odličnom igrom, najviše istakao Jurišić, postigli još jedno polaganje za konačnih 36:8. Ovo je tek druga pobjeda Mladosti u derbijima u zadnjih 35 godina, a Zagreb je na samom kraju pokvario sezonu.

Naime ovim porazom riskiraju da im pobjegne treće mjesto u Interligi, a budući da je ovo bila i zadnja utakmica Prvenstva Hrvatske, izgubili su mogućnost da to natjecanje završe na drugoj poziciji. Ujedno, to je prva pobjeda Mladostaša u ovogodišnjem izdanju nacionalnog prvenstva.

U drugom susretu dana, u ljubljanskom derbiju, nije bilo iznenađenja. Ljubljana je do odmora već imala 17:0, a nastavak nije donio nikakav boljitak gostujućoj Olimpiji koja je izgubila 32:0. Olimpija je tako sigurno posljednja iako još moraju nadoknaditi dvoboj osmog kola Interlige sa Makarskom Rivijerom.

Upravo Makarska Rivijera je jedina momčad koja može još poboljšati svoj plasman u Interligi. Naime pobjeda sa četiri ili više polaganja protiv Olimpije, osim što bi im donijela četiri za pobjedu, donijela bi im i bonus bod kojim bi preskočili Zagrepčane na trećem mjestu. Makarska Rivijera je ujedno okončala Prvenstvo Hrvatske na drugoj poziciji.

Interliga, deseto kolo:
Ljubljana - Olimpija 32:0, Mladost - Zagreb 36:8

Konačna ljestvica Prvenstva Hrvatske:
Nada 6 6 0 0 18
Makarska Rivijera 6 3 0 3 12
Zagreb 6 2 0 4 10
Mladost 6 1 0 5 8

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!