Rukomet

Reprezentacija se pripremala u Đurđevcu

Ivana Strahija • nedjelja, 12.04.2009.
Reprezentacija se pripremala u Đurđevcu
Foto: Axel Heimken

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija pripremala se u Đurđevcu, a kao sparing partnerice poslužile su Kokice.

Pet je dana reprezentacija boravila u Đurđevcu, a izbornik Zdravko Zovko je uz svoje standardne vedete pozvao i poneku mlađu igračicu, ali i ostatak Podravke, u kojoj je inače trener, kako bi reprezentativke dobile najjače partnerice koje mogu u Hrvatskoj.

Zovko je za službene stranice Podravke Vegete komentirao trenutno stanje ženskog rukometa u Hrvatskoj, i rekao: "Rezultati koje daju klubovi su vrlo slabi. Podravka Vegeta uvjerljivo je prva s desetak bodova prednosti u odnosu na ostale, a došla je i među osam Lige prvakinja, a ostale ne mogu proći ni u drugi krug. Znači, dosta problema imamo u Europi, nismo na nivou. Ali, kažem, ovakva okupljanja i ovakve zajedničke akcije, pa čak i utakmice s jednom Todorovskom, Pasičnik, Ungureanu, sigurno mogu pridonijeti rukometnoj nadogradnji ovih djevojaka."

U prvoj utakmici u srijedu navečer Hrvatska bijele pobijedila je Podravku Vegetu sa 34-29 (20-17). Nakon prve utakmice igrale su crvena i bijela reprezentacija Hrvatske u skraćenom vremenu 2x20 minuta. Hrvatska bijele pobijedile su 25-24 (14-13).

Nakon srijede i u četvrtak je odigrana žestoka utakmica između crvene reprezentacije Hrvatske i Podravke Vegete. Pobijedila je Hrvatska s 39-33 (21-16). Nakon te utakmice odigrana je opet utakmica crvenih i bijelih u skraćenom vremenu 2x20 minuta. Opet je pobijedila Hrvatska crvene 28-27 (14-14).

Najzanimljivije je ipak bilo u petak, kad je kompletna Podravka, dakle s reprezentativkama, pobijedila ostatak reprezentacije s 46-28 (23-12).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!