Ostali sportovi

Leicester pobijedio u drami

Matej Milanović • ponedjeljak, 13.04.2009.
Leicester pobijedio u drami

Za vikend su odigrana četvrtfinala Heineken Cupa u ragbiju. Leicester Tigers su protiv Batha odigrali najuzbudljiviju utakmicu, a osim njih polufinale turnira te šansu za naslov prvaka Europe izborili su Cardiff Bluesi, Munster i Leinster.

U subotu i nedjelju odigrane su četvrtfinalne utakmice ragbijaškog Heneiken Cupa. Za one koji nisu vični ovom sportu, Heineken Cup je ekvivalent Lige Prvaka u ostalim disciplinama. 14. izdanje ovog prestižnog natjecanja počelo je sa nokaut fazom, nakon prvog djela po skupinama.

Nakon skupina igra se na direktno ispadanje od četvrtfinala. Domaćin jedine utakmice je momčad koja je sakupila više bodova u svojoj skupini u prvom djelu turnira. U Cardiffu su domaći Bluesi igrali protiv jedine momčadi koja je triput osvajala ovo natjecanje, francuskog Toulousea. Ben Blair je u prvoj minuti realizirao kazneni udarac za vodstvo domaćih od 3:0.

U petoj minuti s druge strane kazneni udarac realizira francuski reprezentativac Frederic Michalak. U 31. minuti domaći još jednim kaznenim udarcem Blaira prelaze ponovno u vodstvo. U drugom djelu, nakon promašenog dropa Michalaka, Blair realizira još jedan udarac za 9:3. Toulouse je dominirao susretom, no do kraja je još samo David Skrela dodao kazneni udarac u 65. minuti za konačnih 9:6, čime su prošlogodišnji finalisti ispali.

U Leicesteru igrali su domaći Tigersi, dvaput prvaci Europe, protiv Batha koji je naslov osvojio jednom. Fantastičan dvoboj otvorio je Sam Vesty sa dva kaznena udarca u 19. i 21. minuti za 6:0 vodstvo domaćina.

U 31. minuti Shaun Berne realizira prvo polaganje na susretu. Butch James realizira dodatni udarac i dovodi Bath u vodstvo, 7:6. U drugom djelu, u 44. minuti upravo James kaznenim udarcem povećava prednost na 10:6. Vesty zatim realizira dva udarca u 50. i 56. minuti za novo vodstvo Leicestera od 12:10.

Joe Maddock u 64. minuti ostvaruje polaganje za goste, koje James ne uspijeva realizirati te postavlja rezultat na 15:12. Samo dvije minute kasnije Vesty izjednačuje na 15:15.

U zadnjim trenucima susreta Leicester je slagao akciju kako bi izvukao pobjedu drop kickom, no Julien Dupuy odličnom je varkom izbacio protivničku obranu iz igre i realizirao pobjedničku metu kojom su domaći sa 20:15 izborili polufinale.

U Limericku, u Irskoj, branitelji naslova, momčad Munstera pomeli su Ospreyse iz Swanseaja. Jednosmjerna utakmica završila je 43:9. Najviše poena realizirao je Ronan O'Gara, 17. Polaganja su postizali samo domaći, dva Keith Earls, a po jedno Paul Warwick i Paul O'Connell.

Zadnji dvoboj igrali su Harlequinsi iz legendarnog Twickenhama i irski Leinster. Argentinski as Federico Contepomi s dva kaznena udarca donio je prednost od 6:0 Leinsteru do kraja prvog djela. U nastavku je u 65. minuti Mike Brown ostvario polaganje koje, međutim, Chris Malone nije uspio realizirati. U konačnici se to pokazalo fatalnim i domaćini su izgubili 6:5.

Polufinala igraju se početkom svibnja u Limericku i Cardiffu, a finale će se igrati na, ragbijašima poznatom, Murrayfieldu u Edinburghu 23. svibnja.

Heineken Cup, Četvrtfinale:
Cardiff Blues - Toulouse 9:6
Leicester Tigers - Bath 20:15
Munster - Ospreys 43:9
Harlequins - Leinster 5:6

Parovi polufinala:
Cardiff Blues - Leicester Tigers
Munster - Leinster

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!