Automoto

Službeno: U Kataru večeras

Maja Giljanović • ponedjeljak, 13.04.2009.
Službeno: U Kataru večeras
Foto: EPA

Prva utrka svjetskog MotoGP prvenstva je nakon vijećanja FIM-a, IRTA-e, Dorne i QMMF-a zbog povodnja prolongirana za večeras u 20 sati po srednjoeuropskom vremenu.

U zajedničkoj izjavi Svjetske motorističke federacije, vlasnika prava MotoGP -ja Dorne i organizatora utrke u Kataru objavljeno je da su se sve stranke u pitanju usuglasile da je najbolje rješenje utrku održati večeras.

Kiša se uplela i u utrke do 125 i do 250 kubika, ali su Andrea Iannone nakon samo četiri kruga (19-godišnji Talijan će dobiti samo polovicu bodova jer nije odvoženo 75% krugova) i Hector Barbera nakon njih 13 (Španjolac je osvojio pun plijen) uspjeli izboriti pobjedu.

Vezane vijesti

A baš kad su u krug za zagrijavanje trebali krenuti vozači u najjačoj klasi nebo se nad Losailom potpuno otvorilo i prouzročilo najprije odgodu od pola sata, a naposljetku i otkazivanje utrke.

"Svjetlost reflektora i kiša su ubojit spoj i poslati ih na stazu u takvim uvjetima nije dolazilo u obzir", stoji u priopćenju u kojem se zaključuje: "Katarski je savez ponudio da se utrka održi danas i nakon konzultaciju s timovima, njihov je prijedlog s većinom glasova za i prihvaćen".

Odlukom odgovornih nije zadovoljan primjerice Loris Capirossi. Talijan (Suzuki, peti u kvalifikacijama) je izjavio: "Osobno smatram da bi premještanje utrke u rujan bilo bolje rješenje. U devetom je mjesecu rupa i u ovakvim okolnostima nije trebalo forsirati".

Rupa o kojoj iskusni lisac - 20. mu je ovo sezona - govori je Velika nagrada Mađarske koja je 20. rujna otkazana i u devetom je mjesecu nakon San Marina 6. vakuum. Sljedeća utrka je, naime, u u Estorilu 4. listopada.

Ni Valentino Rossi nije presretan: "Više bi se trebalo misliti na sport, a manje na 'show'", a Casey Stoner povlači pitanje: "Što ćemo padne li i večeras kiša?"

Dogovor je, međutim, pao: krug za zagrijavanje je u 17.30 i utrka u 20 sati po srednjoeuropskom vremenu, a u njoj pole želi oploditi i pobijediti treću godinu zaredom svjetski prvak iz 2007. Stoner (Ducati). U prvom su redu još i svjetski prvak Rossi i Španjolac Jorge Lorenzo (obojica Yamaha).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!