Automoto

Svi nezadovoljni osim Stonera

Matej Milanović • utorak, 14.04.2009.
Svi nezadovoljni osim Stonera
Foto: EPA

Osim Caseya Stonera gotovo nitko nije bio previše zadovoljan današnjom utrkom. Valentino Rossi ipak smatra da može pobjeđivati Australca. Jorge Lorenzo je bez obzira na postolje nesretan svojim motorom, a Daniel Pedrosa bijesan je na Alexa De Angelisa...

Pobjednik utrke, Casey Stoner dao je komentar na probleme tokom vikenda i na prljavu stazu koju nije smatrao prevelikim problemom: "Bilo nam je teško naći dobra podešenja sa ovako kratkim treninzima i ulazeći u utrku jučer nisam bio miran, no današnji warm-up pokazao mi je da smo dobro radili. Ovdje grip nije baš najbolji, a danas je staza bila posebno prljava jer nije bilo nižih klasa ispred nas, ali meni to nije problem, zbog iskustava koje sam imao kad sam kao dječak vozio speedway."

Valentino Rossi danas je okončao utrku na drugom mjestu. U jednom je trenutku izgledalo da možda može dostići Stonera, no onda je u nekoliko krugova izgubio svo zarađeno vrijeme i morao odustati od pobjede. Razlog tome Doktor vidi u problemima s gumom: "Od jednog trenutka na dalje morao sam usporiti. Prednja guma bila mi je uništena, nisam imao previše izbora. Iako moram priznati da smo previše vremena izgubili na početku. Casey je danas bio jako dobar, no on je uvijek brz ovdje i ja smatram da mi imamo dobar potencijal."

Vezane vijesti

Andrea Dovizioso je dugo bio u borbi za visoka mjesta, čak je izgledalo na početku da bi mogao do postolja. No, poslije je počeo gubiti puno vremena i završio sedmi. I on smatra da su problemi uzrokovani prednjom gumom: "Dogodilo mi se nešto nesretno. Čudan problem sa prednjim dijelom. Nikad prije mi se to nije dogodilo, a taj problem me je sprječavao da kočim kako treba. Pokušao sam ostati u dodiru s Valentinom, ali jednostavno nije išlo."

Colin Edwards završio je na dobrom četvrtom mjestu. Zadovoljan je trkom, osim starta kojim je izrazito nezadovoljan: "To je bio dobar start u sezonu, nakon katastrofalnog početka utrke. Mislio sam da ću dobro startati, no odmah poslije starta su svi letjeli pokraj mene. Ja sam ostao daleko iza i to me koštalo prilike da se borim za postolje. Ne kažem da sam se mogao boriti sa Lorenzom jer je stvarno dobro vozio, ali mogao sam pokušati."

Daniel Pedrosa imao je dobar start u utrku, no kako je ona uzmicala Španjolac je počeo padati i okončao na 12. mjestu. Još uvijek ozlijeđeni kandidat za naslov dao je svoje viđenje utrke: "Nakon osam ili devet krugova na vrhu, počeo sam imati neke vibracije i moram priznati da ne znam zašto. Naposljetku, počeo sam gubiti puno gripa i kada me De Angelis dotakao počelo me boljeti i rame. Vjerojatno nije ništa, ali svejedno ću otići na preglede."

Hondin vozač osvrnuo se dosta ljutito i osvetoljubivo na nesportski kontakt koji mu je priredio Alex De Angelis: "Došao je ravno u mene. Bio mi je ispred i krenuo je ravno u mene kako bi me zatvorio. Nije pokazao nimalo poštovanja, ali život će mu vratiti uslugu."

De Angelis neće biti kažnjen zbog incidenta, a nije ga niti posebno komentirao. U izjavama se koncentrirao na rezultat u utrci i mogućnost napretka: "Stvarno sam sretan ovim rezultatom jer mislim da sam ga zaslužio zbog svog truda uloženog u ovaj vikend. Nisam dobro startao, ali znao sam da mi je brzina u redu, pa sam pokušao ostati miran, prijeći što je više moguće vozača i zaraditi nekoliko pozicija. Ovo je samo početak i iako smo svjesni da ova staza leži meni i mom motoru, naš je cilj biti konzistentni i nastavljati sa ovakvim rezultatima."

Trećeplasirani danas, Španjolac Jorge Lorenzo, nije bio previše zadovoljan iako je potvrdio da bi mogao biti glavni konkurent Stonera i Rossija: "Ja sam sretan s trećim mjestom. Dobra je to pozicija za početak, ali uopće nisam zadovoljan sa brzinom ako je usporedimo sa onom od Caseya i Valentina. S ovim gumama sam htio riskirati pokoje prelaženje na početku, no imali su bolji ritam od mojeg. Bit će komplicirano pobjeđivati utrke ako se ne poboljšamo."

Na kraju, svoje mišljenje o utrci dao je i razočarani Loris Capirossi. Talijan je došao u Katar sa velikim očekivanjima i dobrom je utrkom nagovijestio solidan start u sezonu možda čak i postoljem. No, u jednom trenutku izgubio je kontrolu nad motorom i svoju utrku okončao u pijesku.

Najviše mu je bilo žao zbog svoje momčadi: "Stvarno mi je žao zbog cijelog tima. Cijelu zimu smo puno radili i sve je išlo dobro, tako da mi je teško prihvatiti ovakav epilog. Danas smo imali nekih problema koji se prije nisu pojavljivali. Posebno sa prednjom gumom. Vozio sam na ovakvom tipu guma i po 30 krugova bez problema, a danas sam nakon samo pet imao osjećaj da je potpuno uništena. Ova je utrka sada gotova i moramo se koncentrirati na one koje slijede i pronaći koji su razlozi ovoga što se danas događalo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!