Zimski sportovi

St. Louis izborio Vancouver

Krešimir Ferlak • ponedjeljak, 13.04.2009.
St. Louis izborio Vancouver
Foto: EPA

Od četiri utakmice odigrane posljednjeg dana regularnog dijela Nhl-a, samo je jedna bila od ključne važnosti za poredak. St.Louis je gostovao u Coloradu i pobjedom osvojio šesto mjesto Zapada i susret sa Vancouverom u prvom krugu doigravanja.

Već smo pisali o tome kako su hokejaši St.Louisa najugodnije iznenađenje ove sezone, a jučer su novom pobjedom došli čak do šeste pozicije na Zapadu. Parovi Istočne konferencije bili su poznati već dan prije, dok se na Zapadu znalo samo da će međusobno igrati Chicago i Calgary, dok je o ostalim parovima odlučivala utakmica između Colorado Avalanchea i St.Louis Bluesa.

Nije to bila neka posebno uzbudljiva utakmica, ali St.Louis je odradio posao na najbolji mogući način. U šestoj minuti utakmice Brad Boyes je zabio za Bluzere i tih 1:0 održalo se do samoga kraja. Colorado je igrao bez mnogo važnih igrača i nisu uspjeli napraviti pravi pritisak na gol St.Louisa, dok su gosti prilično mirno držali prednost i stigli do velike pobjede.

St.Louis je ovom pobjedom izbjegao vodeću momčad lige, San Jose Sharkse, ali Vancouver Canucksi neće biti nimalo lagan protivnik. Kanađani su favoriti u tom dvoboju, ali St.Louis zasigurno ne treba unaprijed otpisivati. San Jose će tako u prvom krugu igrati protiv divizijskih rivala, Anaheim Ducksa, dok će Detroit snage odmjeriti sa Columbus Blue Jacketsima.

Detroit je završio sezonu na način kakav definitivno nisu željeli. Izgubili su zadnje tri utakmice, a posljednja u nizu bila je ona jučer u Chicagu. Domaćini su dominirali cijelom utakmicom i zasluženo slavili pobjedu protiv aktualnih prvaka. Već u prvom periodu za Blackhawkse su zabili Andrew Ladd i Jonathan Toews, a konačan rezultat postavio je David Bolland početkom trećeg perioda.

Ova pobjeda donijela je još malo samopouzdanja u redove Chicaga prije početka teške serije sa Calgary Flamesima. ˝Lijepo je na ovaj način završiti sezonu. Utakmica nije puno odlučivala, ali dobro je uči u doigravanje sa pobjedom˝, izjavio je nakon susreta vratar Chicaga Nikolaj Khabibulin. Kod Detroita malo drugačije raspoloženje, ali panike nema. ˝Dobro je da je ovo završilo i da nema ozljeda. Sada počinje ono pravo i znamo kako će biti teško, rekao je trener Detroita Mike Babcock.

U dvije utakmice Istočne konferencije, dvije pobjede gostiju. New York Rangersi su slavili kod Philadelphije. Bila je to vrlo izjednačena utakmica, a pobjednika je odlučio Blair Betts pogotkom deset minuta prije kraja. Boston je do nove, uvjerljive pobjede, stigao na Long Islandu. U 6:2 pobjedi nad Islandersima, istaknuo se Phil Kessell koji je postigao hat-trick.

Nhl, rezultati, 12.4.2009.: Chicago – Detroit 3:0, Philadelphia – NY Rangers 3:4, NY Islanders – Boston 2:6, Colorado – St.Louis 0:1

Istočna konferencija, konačni poredak:

1. Boston 116, 2. Washington 108, 3. New Jersey 106, 4. Pittsburgh 99, 5. Philadelphia 99, 6. Carolina 97, 7. NY Rangers 95, 8. Montreal 93, 9. Florida 93, 10. Buffalo 91, 11. Ottawa 83, 12. Toronto 81, 13. Atlanta 76, 14. Tampa Bay 66, 15. NY Islanders 61

Zapadna konferencija, konačni poredak;

1. San Jose 117, 2. Detroit 112, 3. Vancouver 100, 4. Chicago 104, 5. Calgary 98, 6. St.Louis 92, 7. Columbus 92, 8. Anaheim 91, 9. Minnesota 89, 10. Nashville 88, 11. Edmonton 85, 12. Dallas 83, 13. Phoenix 79, 14. Los Angeles 79, 15. Colorado 69

Istočna konferencije, parovi doigravanja:

Boston Bruins(1) – Montreal Canadiens(8)

Washington Capitals(2) – NY Rangers (7)

New Jersey Devils(3) – Carolina Hurricanes(6)

Pittsburgh Penguins(4) – Philadelphia Flyers(5)

Zapadna konferencija, parovi doigravanja:

San Jose Sharks(1) – Anaheim Ducks(8)

Detroit Red Wings(2) – Columbus Blue Jackets(7)

Vancouver Canucks(3) – St.Louis Blues(6)

Chicago Blackhawks(4) – Calgary Flames(5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!