Zimski sportovi

Australci poput Hrvata

Goran Markuš • ponedjeljak, 13.04.2009.
Australci poput Hrvata
Foto: Goran Markuš

Potpuno identičnim rezultatom kao i protiv Hrvatske Japanci su porazili reprezentaciju Australije, a ništa bolje nisu prošli niti domaći Litavci koji su sa sigurnih šest golova razlike poraženi protiv velikih favorita, Slovenije...

Da se ne bi doveli u neugodnu situaciju kao kod otvaranja susreta protiv Hrvata Japanci vrlo oštro kreću u ogled protiv Australaca što rezultira zgoditkom Shuheija Kujija već nakon nepunih šest minuta igre. Vidjevši da drugačije ne ide Australci se odlučuju na malo grublji pristup koji im donosi dva uzastopna isključenja.

Ipak, Takeshi Saito tek minutu prije kraja prve trećine koristi treće isključenje protivničkog igrača, a točku na "i" stavlja Sho Sato koji šalje pak iza Matta Ezzyja za velikih 3:0 Japana već u uvodnoj trećini drugog dana na ledu u Vilniusu.

Vezane vijesti

Nakon 15-minutnog odmora Japanci preko Daisuke Obare i Masahita Nishiwakija nastavljaju gdje su stali, no niti to nije zadovoljilo Takeshija Saitu koji po drugi puta pogađa za ogromnih +6 Japana. Da stvari ne bi bila baš tako crne pobrinuo se Jarred Seymour koji dvije minute prije kraja druge trećine nakon dvije obrane sjajnog Hisashija Ishikawe uspijeva zabiti prvi gol za debitanta u diviziji 1, Australiju.

Zanemarimo li nepotrebnu svađu u devetoj minuti treća četvrtina prošla je daleko mirnije nego uvodne dvije, a svega nešto više od dvije minute prije kraja susreta Makoto Kawashima uspio je zabiti još jedan gol za konačnih 7:1 Japana koji tako i dalje, očekivano, ostaje na samom vrhu u skupini A divizije 1.

Nakon što su sinoć razorili Australce Slovence je čekao ipak ponešto neugodniji susret protiv domaćih Litavaca stoga nas njihovo prilično nervozno otvaranje nimalo ne čudi. Ipak, ne smijemo umanjiti niti veliki uspjeh domaćina koji su potpuno opravdano favorizirane Slovence uspjeli zadržati na nuli tijekom cijele vrlo borbene prve trećine.

Nažalost po domaćina već u četvrtoj minuti druge trećine Jakob Milovanović načinje gol Ernestasa Kieliusa koji se "trese" još tri puta za puno očekivanijih +4 uoči završnih 20 minuta igre. Nakon što Arturas Katulis iskorištava gužvu ispred gola Slovenca i zabija prvi zgoditak za domaćine već u 30. sekundi posljednje trećine gosti ponovno ubacuju u višu brzinu i u narednih deset minuta postižu još tri gola očigledno potučenom domaćinu.

Međutim, puno brojnije navijače Litavaca ubrzo ponovno veseli Arnoldas Bosas koji postiže novi gol za domaćine da bi "slavlje" uništio Andrej Hebar koji svega 80 sekundi prije kraja utakmice šalje još jedan pak iza leđa Kieliusa za konačnih +6 Slovenije.

Nakon dana odmora novi susreti u skupini A divizije 1 na rasporedu su u utorak kada našu reprezentaciju čeka vjerojatno i najteži susret. Naime, na drugoj strani leda naći će se fantastični susjedi, reprezentacija Slovenije.

Svjetsko prvenstvo, divizija 1, skupina A:
Japan - Australija 7:1 (3:0, 3:1, 1:0)
Litva - Slovenija 2:8 (0:0, 0:4, 2:4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!