Zimski sportovi

Još jedan očekivan poraz

Martina Oštrić • nedjelja, 12.04.2009.
Još jedan očekivan poraz
Foto: Davor Sajko

Hrvatska hokejaška reprezentacija doživjela je i drugi poraz. Na svjetskom prvenstvu u Litvi Kazahstan je očekivano pobijedio Hrvatsku, a konačni je rezultat bio 6:1...

Poraz od Kazahstana u drugoj po redu utakmici dana bio je očekivan. Jedina je nepoznanica bio rezultat. Naša je reprezentacija Kazahstancima pružala otpor osam minuta, kada u omjeru snaga četiri na četiri mrežu Vanje Belića probija Andrei Samokhvalov.

Do novog pogotka nije se čekalo dugo. Dvadesetak sekundi nakon prvog pogotka s klupe za kažnjene vratio se Petrov, nakon čega su reprezentativci Kazahstana povisili svoje vodstvo na 2:0. Drugi gol djelo je Rymareva, kojemu je Belić uspio obraniti prvi udarac, no drugi je put kapitulirao. Do kraja prve trećine vidjeli smo još jedan pogodak. Nakon greške Belića mrežu nam para Andrei Gavrilin, u 12. minuti, a to je ujedno i rezultat s kojim se otišlo na prvu pauzu.

Vezane vijesti

Drugi period nije donio ništa novoga. Na asistenciju Belyayeva i Samokhvalova nakon pet minuta igre Kazahstanci pogotkom Yevgenija Mazunina povećavaju vodstvo na 4:0. U 33. minuti Fadeyev zbog držanja palice odlazi na dvominutni predah, no umjesto da iskoristimo pruženu priliku, za naše reprezentativce slijedi novi udarac. Niti 20 sekundi kasnije Kazahstan preko Starchenka dolazi do 5:0.

Nakon petog pogotka hrvatska reprezentacija malo zbija redove. Nakon isključenja Lakize s omjerom snaga pet na tri konačno imamo šansu smanjiti rezultat, no ni to nam ne uspijeva. Ipak, nakon povratka Fadeyeva s igračem više, odličnim pogotkom Mate Mlađenovića na asistenciju Veljka Žibreta Hrvatska dolazi do prvog pogotka na utakmici.

Minutu kasnije Starchenko drugim pogotkom donosi Kazahstancima novo povećanje prednosti. U posljednjoj trećini niti Hrvatska niti Kazahstan nisu iskoristili prilike, te je rezultat nakon druge trećine ujedno i konačan rezultat utakmice.

Slijedi dan pauze na Svjetskom prvenstvu nakon čega Hrvatsku čeka možda i najteži ogled sa Slovenijom.

Svjetsko prvenstvo divizije 1, skupina A, Litva:
Kazahstan - Hrvatska 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!