Zimski sportovi

NHL: Rangersi 'pomeli' Capitalse, Canucksi slavili nakon produžetka

HINA, Petar Jenjić • ponedjeljak, 29.04.2024.
NHL: Rangersi 'pomeli' Capitalse, Canucksi slavili nakon produžetka

Sinoć su odigrane četiri utakmice NHL doigravanje. Plasman u sljedeću rundu izborili su New York Rangersi koji su i u četvrtom dvoboju svladali Washington Capitalse...

Hokejaši New York Rangersa su se plasirali u polufinale doigravanja Istočne konferencije NHL-a nakon što su sinoć u četvrtoj utakmici play-offa u gostima s 4:2 pobijedili Washington Capitalse.

Igraj na NHL doigravanje na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Artemi Panarin, Kaapo Kakko, Vincent Trocheck i Jack Roslović zabili su za Rangerse, koji su prva momčad koja je prošla u drugi krug ove postsezone. Vratar Igor Shesterkin obranio je 23 puta, dok su strijelci za Capitalse bili Martin Fehervary i Hendrix Lapierre.

New York će u drugom krugu doigravanja igrati s pobjednikom serije između Carolina Hurricanesa i New York Islandersa, u kojoj Hurricanesi vode s 3-1.

Vancouver Canucks su s 4:3 nadigrali Nashville Predatorse nakon produžetka i sada vode 3-1 u seriji na četiri pobjede u doigravanju Zapadne konferencije. Pobjednički gol zabio je Elias Lindholm zabio je u prvoj minuti produžetka. Vancouver je domaćin pete utakmice u utorak.

Brock Boeser postigao je hat-trick, a Arturs Silovs, koji je debitirao u playoffu Stanley Cupa umjesto ozlijeđenog Caseyja DeSmitha, upisao je 27 obrana za Canuckse.

Za Predatorse su zabili: Mark Jankowski, Gustav Nyquist i Filip Forsberg. Juuse Saros upisao je 16 obrana.

Colorado Avalanche su u četvrtoj utakmici doigravanja Zapadne konferencije s 5:1 bili bolji od Winnipeg Jetsa što im je donijelo vodstvo od 3-1 u seriji.

Valeri Nichushkin došao je do svog prvog hat-tricka u karijeri, a po jedan su upisali Artturi Lehkonen i Cale Makar. Nate Schmidt zabio je za Jetse koji su na rubu eliminacije, a peta utakmica igra se u utorak navečer u Winnipegu.

S 3-1 u seriji poveli su i Edmonton Oilers koji su sinoć u gostima s 1:0 pobijedili Los Angeles Kingse. Stuart Skinner je skupio 33 obranea za Edmonton, a Evan Bouchard postigao je power-play gol koji je bio dovoljan za pobjedu.

NHL doigravanje:
Washington Capitals - New York Rangers 2:4 (0-4)
Colorado Avalanche - Winnipeg Jets 5:1 (3-1)
Nashville Predators - Vancouver Canucks 3:4 (1-3)
LA Kings - Edmonton Oilers 0:1 (1-3)

FOTO: Pixabay

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!