Ostali sportovi

Krugom za Sandru prikupljeno 40.000 kuna

Sportnet • ponedjeljak, 13.04.2009.
Krugom za Sandru prikupljeno 40.000 kuna

Krugom za Sandru, započela je završnica akcije "Sandra, ti to možeš!" za pomoć hrvatskoj stolnotenisačici, olimpijki Sandri Paović.

Na RŠC Jarun okupilo se oko tisuću građana grada Zagreba, a njih 500-tinjak otrčali su, prošetali, rolali ili odvozili biciklom krug za Sandru, a krug oko Jaruna pretrčao je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Podršku akciji simboličnom kupnjom majica dali su i ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac te predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša.

O uspjehu akcije govori i podatak kako je svih 1000 majica s logom akcije prodano po cijeni od 40 kuna, a sredstva će biti uplaćena na žiro račun za pomoć Sandri. Majice su prodavali hrvatski olimpijci Gordan Kožulj, Tamara Boroš i Ivana Brkljačić, a Tamara je i odvozila krug na biciklu, dok je svjetska juniorska prvakinja na 400m Danijela Grgić oko Jaruna rolala.

Točno u podne, pored košarkaškog igrališta na Jarunu, doskočila je tročlana Hrvatska padobranska reprezentacije u sastavu Marko Premužić, Hrvoje Sladetić, Petra Džidara čime je i Hrvatski zrakoplovni savez podržao akciju.

U ženskoj konkurenciji prva je bila Sanja Begović-Gelec, a u muškoj Goran Murić.

Završnica akcije "Sandra, ti to možeš!" nastavlja se stolnoteniskim i malonogometnim turnirom, te koncertom na Cvjetnom trgu, uz prijenos na HTV-u gdje će sportaši, gospodarstvenici i osobe iz društvenog života Hrvatske odgovarati na humanitarni telefon 060 9006.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!