Rukomet

Poznati putnici na Svjetsko prvenstvo

Ivana Strahija • ponedjeljak, 13.04.2009.
Poznati putnici na Svjetsko prvenstvo
Foto: Ivana Strahija

Naša je U21 izabrana vrsta predvođena Slavkom Golužom podbacila, no neke su reprezentacije imale više znanja - i sreće - da osvoje ulaznicu za Egipat.

Što se europskih nacija tiče, na Svjetsko prvenstvo će Nizozemska i Island (Grupa 4), potom Švedska (Grupa 1 u kojoj je bila i Hrvatska), Portugal, Španjolska, Slovenija, Estonija, Češka i Bjelorusija (grupe 2, 3, 5, 6, 7 i 8).

U nesmiljenoj su konkurenciji u Grupi 1 naši mladi reprezentativci ostvarili samo jednu pobjedu, onu protiv Austrije (31:27), što dakako nije bilo dovoljno, jer su za egipatsko Svjetsko prvenstvo pozivnice dijeljene samo najboljima u skupini.

Odličan je zato uspjeh Slovenije, koja je u svojoj grupi bila bolja od jedne Rusije i Slovačke, dok se na četvrtu Litvu malo tko obazirao, Srbi su u Grupi 8 završili na drugom mjestu, iza Bjelorusije, ali ispred Italije i Makedonije, dok su crnogorski mladi rukometaši bili bolji od Izraela i Bugarske u Grupi 7, ali ne i od Češke koja se plasirala na glavni turnir.

Inače će se Svjetsko prvenstvo igrati od 6. do 19. kolovoza ove godine, a osim navedenih, iz Europe su direktno plasirane Danska (pobjednica Europskog prvenstva U20 2008.), potom Njemačka (viceprvak 2008.), te Francuska, koja je na EP bila treća.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!