Rukomet

Još ništa nije gotovo

Ivana Strahija • ponedjeljak, 13.04.2009.
Još ništa nije gotovo
Foto: Dragan Kovač

Jučerašnjim susretima polufinala Lige prvakinja Hypo i Viborg popločili su put u finale, no poraženi protivnici, Györi i Olchim tvrde da još ništa nije gotovo.

U iznimno napetoj utakmici austrijskog Hypa i mađarskog Györija jedan je pogodak više odlučio pobjednika. Njega je pred sam istek 60. minute postigla Tímea Tóth, a pobjeda i gol više ponijet će Hypo na uzvrat u Mađarsku.

No, hoće li to biti dovoljno? Mađarice tvrde da neće, a kvalitetu svoje igre pokazale su i u Austriji. Nakon što su Austrijanke brzim napadima na početku susreta napravile +4 (10:6), činilo se da je mađarski poraz zagarantiran. Međutim, nisu austrijske rukometašice mogle držati visoki tempo, a nakon što su anulirale svoje početne pogreške, igračice iz Mađarske smanjile su na svega -2 (10:8).

U drugom dijelu susreta igračice Györija mnogo su bolje u obrani, pa sve više spuštaju razliku. Izjednačenje na 19:19, a potom i vodstvo za 19:20, kojeg je pogotkom u 41. minuti osigurala Mađarica Mravíková, razbudilo je domaće redove.

Struka austrijskog kluba traži minutu odmora, nakon koje slijedi opet bolje izdanje Hypa, posebice Nascimento, čiji golovi opet donose ugodnijih +2 (24:22). Ipak, ni tada se mađarske igračice ne predaju, još jednom preuzimaju vodstvo, pa je pitanje pobjednika bilo otvoreno do posljednje sekunde.

S +6 će Viborgu biti mnogo lakše u uzvratu protiv Olchima, tim više što Dankinje igraju kod kuće.

Tako lakoj pobjedi protiv Rumunjki se danski klub ipak nije nadao, no presudila je iznimno raspoložena obrana, na čelu s vratarkom Katrine Lunde Haraldsen. Zahvaljujući upravo tom presudnom momentu rukometne igre, Dankinje su vodstvo uzele odmah na početku susreta, i nisu ga ispuštale punih 60 minuta.

I dok je Lunde Haraldsen gospodarila mrežom, njene suigračice u polju besprijekorno su odrađivale kontranapade i napade, pa je +5 na poluvremenu još bio dobar rezultat za Rumunjke. U drugom dijelu, unatoč glasnoj podršci s tribina, Olchimu ne ide ništa bolje. Doduše, smanjile su Rumunjke na -3 (17:20), da bi Dankinje to shvatile kao izazov i u roku svega nekoliko minuta otišle na +8 (20:28).

Svojim je igračicama iznimno zadovoljan bio trener Viborga Jakob Vestergaard, koji je za službene stranice Lige prvakinja rekao: "Bili smo jako blizu savršenoj utakmici, greške svoje ekipe mogu nabrojiti na prste jedne ruke. Nisam ni sanjao o +6 iz Rumunjske."

Završnica

polufinale

Oltchim28:34Viborg
Hypo Niederösterreich26:25Győri Audi ETO KC
Viborg21:21Oltchim
Győri Audi ETO KC29:21Hypo Niederösterreich

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!