Nogomet

Vraća li se Anas?

Zoran Zdelar • ponedjeljak, 13.04.2009.
Vraća li se Anas?
Foto: Sandro Donda

Bivši kapetan Rijeke, Anas Sharbini, koju je vrpcu izgubio zbog svojih (ne)djela van nogometnih travnjaka, protiv Varteksa je odigrao jednu od najboljih utakmica ove sezone te je time, nadamo se, najavio povratak u formu zahvaljujući kojoj je u više navrata bio na pragu odlaska u Dinamo, Hajduk i neke inozemne klubove...

Najbolja momčad 25. kola T-Com 1. HNL po izboru Sportneta:

Vratar

Andrija Vuković ( Zadar) – Zadarski čuvar mreže najzaslužniji je što je njegova momčad ostala neporažena na teškom gostovanju na Šubićevcu. Iako su domaćini gotovo svih 90 minuta napadali, orijentacija na obranu njegovoj se momčadi isplatila. Kad bi i uspjeli prevariti obrambene igrače, posljednja prepreka Šibenčanima bio je Vuković. Bio je raspoložen na golu, pa ga domaći igrači nisu uspjeli savladati.

Obrana

Marko Kartelo (Zagreb) - Zagrebov šef obrane bez većih je problema rješavao sve situacije u kaznenom prostoru Pjesnika, a pogotkom u završnici susreta potvrdio je kako napore svoje momčadi tako i svoju visoku ocjenu. Stoper "bijelih" ne zabija često kao nekada, ali kada se to dogodi uvijek donosi bod(ove). Kartelo je uz to jedan od dvojice Zagrebaša sa najkonstantnijom formom, uz vratara Škorića i igrač s najviše nastupa.

Alen Maras (Slaven Belupo) – Koprivničani su pred svojom publikom bez ikakvih problema svladali sad posljednjeplasiranu Croatiju iz Sesveta, a među najboljim na terenu bio je Alen Maras koji je sjajno obavljao sve svoje zadatke u obrani, ali je isto tako uspio i postići iznimno lijep pogodak.

Miroslav Pejić (Zagreb) - Ovoga proljeća veznjak Pejić obavlja posao u posljednjoj liniji. Premještaj u obranu "bijelima" nije donio većih nesigurnosti jer Pejić je već pod Blaževićem dokazao kako je itekako upotrebljiv na više pozicija. U susretu s Osijekom je odlično surađivao sa Špičićem, stigao i u napad, a upravo je njegov centaršut iz slobodnog udarca Kartela i "izbacio" u priliku za pogodak.

Veza

Sandi Križman (Rijeka) – Gledatelji su na Kantridi ponovno imali priliku gledati dobru igru svoje Rijeke, a među ugodnija iznenađenja spada mladi Sandi Križman koji je uspio postići i prvi pogodak u 25. kolu s obzirom da mu je bilo potrebno tek dvije minute.

Senijad Ibričić (Hajduk) – Bosansko-hercegovački reprezentativac bio je prilično aktivan prilikom gostovanja Cibalije na Poljudu. U nekoliko je navrata potvrdio svoju veliku važnost za Hajdukovu momčad ove sezone, a u drugom je poluvremenu pogotkom nakon proigravanja Kalinića i potvrdio pobjedu Splićana.

Srebrenko Posavec (Slaven Belupo) – Posavec je u dvoboju sa sesvetskom Croatijom pokazao zaista sjajnu igru te je uspio asistirati za dva pogotka, a Slaven Belupo je i doveo u vodstvo nakon šest minuta igre. Mile Petković zaista ima mnogo razloga za zadovoljstvo njegovom igrom.

Adrian Calello (Dinamo) – Modri u dvoboju s Interom nisu oduševili navijače koji su nakon dugo vremena premašili brojku od 5.000, no Calello svojom igrom definitivno može biti zadovoljan. Mladi Argentinac odigrao je iznimno dobro, oduzeo je velik broj lopti, a nakon što je igru napustio Vrdoljak igrao je i još bolje.

Anas Sharbini (Rijeka) – Bivši kapetan Rijeke ponovno je zablistao te je protiv Varteksa zaista bio iznimno raspoložen za igru. Asistirao je za pogodak, a onda se u samoj završnici uspio i sam upisati u listu strijelaca te time okruniti svoj sjajni subotnji učinak.

Napad

Nikola Kalinić (Hajduk) – Nije čest slučaj da se u najboljoj momčadi kola u napadu nađe nogometaš koji nije postigao nijedan gol, ali Kalinić je svoje mjesto među najboljih 11 ipak zaslužio sjajnom i nesebičnom igrom. Najbolji Hajdukov strijelac asistirao je za oba Hajdukova pogotka, a u još je nekoliko navrata pokazao svoje nogometno umijeće.

Mario Mandžukić (Dinamo) – Prema mnogima najbolji Dinamov napadač nije se previše istaknuo u dvoboju sa zaprešićkim Interom, ali je zato postigao iznimno vrijedan pogodak koji je Modrima donio tri boda i tako ih zadržao na vrh prvenstvene ljestvice.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!