Rukomet

Čupić van terena barem četiri mjeseca

Matej Milanović • utorak, 14.04.2009.
Čupić van terena barem četiri mjeseca
Foto: Davor Sajko

Iz Slovenije je danas stigla jako neugodna vijest za hrvatske ljubitelje sporta. Ivan Čupić, desno krilo hrvatske rukometne reprezentacije, ozlijedio je križni ligament i s rukometnih terena morat će izbivati barem četiri mjeseca.

Hrvatski reprezentativac Ivan Čupić morat će više mjeseci pauzirati zbog ozljede koljena. Desno krilo reprezentacije i slovenskog Gorenja ozljedio se prilikom prvenstvenog dvoboja sa Slovanom.

Kako je došlo do ozljede ispričao je direktor kluba Stane Ostrelič: "Čupić je neugodno pristao pri doskoku. To je prava nesreća, budući da u blizini nije bilo nikoga."

U prvim trenucima je izgledalo da je riječ o lakšoj ozljedi koja se da sanirati u dvadesetak dana. No, dodatne pretrage izgleda da su pokazale da je ipak riječ o težoj ozljedi, kao što i sam Ostrelič kaže: "Stvarno nemamo sreće. Malo prije smo saznali da je ozljeda teža od onog što smo mislili. Magnetna rezonancija je pokazala da je potrebna rekonstrukcija križnog ligamenta."

Ivan je do sada bio najbolji strijelac slovenskog prvenstva u kojem je Gorenje prvo. Također predvodio je svoju momčad i u Europi gdje ju je doveo do polufinala kupa EHF.

Osim što neće moći pomoći svojem klubu u povijesnom finišu sezone, mladi talent neće biti na raspolaganju ni izborniku Lini Červaru za zadnje četiri utakmice kvalifikacija na Europsko Prvenstvo. Prema tome neće moći nastupiti ni u domaćem dvoboju s Mađarskom koji će vjerojatno odlučivati o prvom mjestu u skupini.

Čupić je već jedan od najboljih svjetskih igrača na svojoj poziciji, ali bez obzira na kratku karijeru ovo je već druga teža ozljeda 23-godišnjaka, koji je prošle godine prije Olimpijskih igara u Pekingu nesretno izgubio prst lijeve ruke.

Sam igrač dao je komentar za službene stranice slovenskog kluba: "Novosti nisu dobre, no, ozljede su dio sporta. Najviše mi je žao što se to dogodilo u najgorem trenutku, budući da je Gorenje još u igri za tri naslova. Nažalost, ja u ovoj sezoni više neću stupiti na teren, iako vjerujem da su momci sposobni ostvariti vrhunske rezultate i bez mene. Do ozljede je došlo pri jednom doskoku."

Čupić se na kraju osvrnuo i na ono što ga dalje čeka u narednim mjesecima: "U četvrtak idem na još jedan pregled pa ćemo onda s klubom dogovoriti najbolju soluciju. Ali, kao što i sami znate, oporavljanje od ovakvih ozljeda traje od četiri do šest mjeseci"

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!