Rukomet

"U Izmiru od nule"

Željko Kubatka • ponedjeljak, 13.04.2009.
"U Izmiru od nule"
Foto: Axel Heimken

Uz Ligu prvaka odigrana su polufinala i ostalih euro kupova. I naše su rukometašice sudjelovale u borbama za finala.

Rumunjski Rulmentul je ostvario odličan neriješen rezultat u Španjolskoj. Portugalka u rumunjskoj ekipi Alexandrina Barbosa zabila je osam golova a najefikasnija Španjolka je bila Francisca Nely sa osam golova.

Rulmentul će u drugoj utakmici sigurno pred svojim navijačima osigurati finale Kupa EHF-a. I Leipzig je pred više od 3000 gledatelja osigurao dobru zalihu pred put u Volgograd. Pobjeda od deset golova razlike teško je nadoknadiva. Pravi heroj bila je golmanica Leipziga Katja Schülke sa četiri obranjena sedmerca i ukupno 21. obranom.

U Leverkusenu pravi potop domaće ekipe, Bayer je u Kupu kupova ugostio danski FTC u kojem igra pet rukometašica koje su igrale u prošlogodišnjem prvaku danske lige Slagelseu. Njemice su u prvih trideset minuta postigle "velika" dva gola dok su u drugom bile nešto efikasnije pa su utakmicu završile sa devet zabijenih golova. Listu strijelaca u danskoj ekipi predvodile su Ana Batinić i Emiliya Turey sa pet golova. U drugom, norveškom polufinalnom paru Larvik – Gjerpen obje utakmice se igraju idući vikend.

U Challenge kupu su odigrane obje polufinalne utakmice. Njemačka ekipa Thüringen je pobijedila turski Izmir u tvrdoj utakmici prepunoj tehničkih pogrešaka. Turska rukometašica Bilge Deveci je već u 13. minuti zaradila crveni karton radi grubog prekršaja. Čehinja Martina Knytlova najviše pogodaka za domaće (9), a kod Turkinja Serpil Iskenderoglu je postigla isto toliko.

Najbolji pojedinac susreta je bila naša golmanica Katarina Bralo koja je zaključala svoj gol sa 23 obrane pa najviše zahvaljujući njoj njemački tim ima veliku priliku igrati euro finale. Petra Starček je igrala 15 minuta i postigla dva gola.

Naše djevojke su bile optimistične i kratke u izjavi za Sportnet.hr: Petra: "U Izmiru krećemo od nule, bit će sigurno teško. Šezdeset minuta moramo dati sve od sebe". Katarina: "Mislim da imamo veliku šansu za ulazak u finale ali moramo minimizirati tehničke greške i igrati koncentriran."

Drugi njemački tim ProVital je minimalno porazio francuski Cercle Nimes. Najefikasnija Njemica Sabrina Neukamp, šest golova a Francuskinja Jennie Florin pet.

Kup EHF-a
Itxako - Rulmentul Urban Brasov 23:23 (12:10)
Leipzig – Dinamo 25:15 (10:6)

Kup pobjednika kupova
Bayer 04 Leverkusen – FCK 9:21 (2:11)
Larvik - Gjerpen (18.04) 14,45 sati

Challenge kup
Thüringen – Izmir 34:28 (18:15)
ProVital Blomberg-Lippe – Cercle Nimes 23:22 (12:10

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!