Nogomet

Nakon što je šokirala Liverpool, Atalanta preko Marseillea želi u finale

Mihaela Bradovski • četvrtak, 02.05.2024.
Nakon što je šokirala Liverpool, Atalanta preko Marseillea želi u finale
Foto: EPA

Zanimljiv dvoboj u polufinalu Europske lige gdje se sastaju Marseille i Atalanta. I jedni i drugi pokušat će u prvom susretu napraviti korak prema prolazu u finale…

Marseille na Velodromeu dočekuje Atakantu svjestan kako vjerojatno mora do pobjede ako misli proći u finale Europske lige. Gostovanje u Bergamu nije nimalo jednostavno i morat će na svom stadionu stvoriti kakvu-takvu zalihu uoči uzvrata.

Igraj na utakmice Europske lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dobra vijest za Marseille je da je prekinuo niz bez pobjede u francuskom prvenstvu i slavio prvi put nakon 10. ožujka kada je svladao Nantes s 2:0.

Nakon te pobjede u svim natjecanjima povezao je pet poraza pa slavio protiv Benfice u uzvratu četvrtfinala Europske lige. Zatim je spojio dva remija u prvenstvu i onda napokon slavio s 2:1 protiv Lens.

U četvrtfinalu je protiv Benfice izborio prolaz u raspucavanju s 11 metara, na svom travnjaku odigrao je jednu od svojih najboljih utakmica ove sezone i na kraju je zasluženo slavio i izborio prolaz..

Atralanta je pak sve iznenadila visinom pobjede protiv Liverpoola na Anfieldu, tamo je kaznila svaku pogrešku Redsa i svladala ih je s visokih 3:0. Bila je to itekako dovoljna zaliha za uzvrat u Bergamu gdje je zadržala prednost te izborila polufinale.

U Marseille Talijani dolaze s tri vezane pobjede u svim natjecanjima, slavili su protiv Monte i Empolija u prvenstvu te protiv Fiorentine u Coppa Italiji.

Što su rekli

Jean-Louis Gasset, trener Marseillea: "Imam osjećaj da cijeli grad igra polufinale Europske lige, ne samo klub. Svi su uz nas i imamo ogromnu podršku, ona će nam biti od presudnog značaja u ovom teškom susretu."

Gian Piero Gasperini, trener Atalante: "Ovo je sjajna sezona za nas već sada, a u ovu utakmicu ulazimo s puno hrabrosti, želje i entuzijazma. Naravno da respektiramo našeg protivnika, ali jako smo zadovoljni kako se sve razvija, u sva tri natjecanja smo još uvijek na životu. Marseille ima kompliciranu sezonu, ali ovdje su i rade sjajan posao u ovom natjecanju."

Mjesto, vrijeme, sudac

Marseille, Velodrome, 21:00

Sudac: Daniel Siebert (Njemačka)

Nedostaju

Marseille: Gigot (kartoni), Nadir, Rongier, Ruiz (ozljede)

Atalanta: Bakker, Holm, Toloi (ozljede), Hien (kartoni)

Prošli dvoboj

Ovi protivnici prvi put se sastaju u europskim natjecanjima.

Prognoza

Remi ne bi iznenadio. Atalanta igra sjajno, Marseille ne toliko dobro, ali na Velodromeu je jako teško igrati.

FOTO: EPA/MICHELE MARAVIGLIA

Europska liga, nokaut faza

polufinale - prve utakmice

Roma0:2Bayer Leverkusen
Marseille1:1Atalanta

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!