Zimski sportovi

Pali bez ispaljenog metka

Petar Plevnik • utorak, 14.04.2009.
Pali bez ispaljenog metka
Foto: Borna Čavrag

Iako su uoči odlaska u Zagreb najavljivali igru na tri boda, Osječani su u Kranjčevićevoj odigrali jednu od najlošijih ovosezonskih utakmica i tako još jednom potvrdili sezonu velikih oscilacija...

Ništa novo kada su nastupi Osječana ove sezone u pitanju. Nakon vrlo dobrih izdanja prikazanih u dvobojima s Dinamom i Hajdukom, okrunjenih s četiri boda, za bijelo-plave uslijedilo je bolno prizemljenje u Kranjčevićevoj, gdje je Osijek protiv Zagreba upisao i treći ovosezonski poraz u međusobnim okršajima.

Ako su u prethodna dva ovosezonska ogleda s Pjesnicima i imali pravu prozivati zlu sreću, u subotnjem susretu bijelo-plavi su pali bez ispaljenog metka. Ostaje prilično nejasno zašto su Osječani uoči puta u Zagreb bez iznimke najavljivali pobjedu, iako su znali da u Kranjčevićevu putuju gotovo bez pola momčadi (Ibriks, Knežević, Primorac, Vida, Vidaković), te da će se u takvoj situaciji biti vrlo teško suprotstaviti Zagrebu.

Kako to obično biva, tijek susreta u Kranjčevićevoj potpuno je demantirao Osječane, koji su u subotu djelovali potpuno bezopasno, o čemu svjedoči i podatak da tijekom 90 minuta nisu uputili ozbiljniji udarac u okvir Zagrebova gola. Na brojne probleme s izostancima nadovezala se i ozljeda Ive Smoje na samom otvaranju susreta, pa je u takvim okolnostima bilo jsamo pitanje trenutka kada će neka lopta zalutati iza leđa Marina Skendera.

Upravo se izlaskom Smoje pokazalo koliko agresivnosti osječki branič donosi svojoj momčadi, a i teško da bi Marko Kartelo prilikom pogotka nadvisio osječku obranu da je u tim trenucima Smoje bio na terenu. Bez jedine dvojice kreativaca, Kneževića i Vidakovića, potpuno bezidejno djelovala je i vezna linija, pa ne čudi što su Osječani usprkos igranju trojice napadača djelovali potpuno bezopasno.

Porazom u Kranjčevićevoj Osječani su iskompromitirali izglede za Europu, budući da su u život vratili izravnog konkurenta Zagreb te ujedno povećali zaostatak za četvrtim mjestom na nemalih sedam bodova. Ipak, ključni susret kada su u pitanju europske ambicije Osijeku predstoji u nedjelju kada bijelo-plave očekuje gostovanje u Vinkovcima. Ne osvoje li Osječani u slavonskom derbiju tri boda, Europa će i ove sezona ostati samo sanak pusti...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!