Zimski sportovi

Hrabar poraz od Slovenaca

Goran Markuš • utorak, 14.04.2009.
Hrabar poraz od Slovenaca
Foto: Davor Sajko

Reprezentacija Hrvatske pošteno je namučila prvog favorita skupine A, moćne Slovence i porazom tek u samoj završnici potpuno opravdala optimizam uoči posljednje dvije utakmice u kojima ih čeka direktan sukob sa Australcima i Litavcima za ostanak u snažnoj diviziji 1...

Već u samom uvodu u susret bila je očita nadmoć Slovenaca koji su većinu vremena u punom sastavu boravili unutar naše trećine. Međutim, čvrstom igrom Hrvati su se oduprijeti čak i u tri navrata sa igračem manje. Ipak, sve dolazi na naplatu u 18. minutu kada se desetak sekundi nakon isključenja Petra Trstenjaka na pravom mjestu našao Tomaž Razinger za očekivano vodstvo reprezentacije Slovenije.

Pravi šok za naše susjede slijedi već u prvim minutama druge trećine kada njihovu kratku neopreznost sjajno koriste Petar Trstenjak i Damir Jakovac koji unutar 30 sekundi u dva navrata koriste gužvu ispred suprotnog kola i pogađaju za šokantni obrat u korist Hrvata.

Vezane vijesti

Kao da su obliveni ledenom vodom hokejaši reprezentacije Slovenije kreću u spas situacije, no netočni pasovi nižu se jedan za drugim. Čvrsta obrana Hrvata hrabro se držala i tijekom dva perioda sa igračem manje, no nakon isključenja Marija Novaka Jakob Milovanovič prekrasnim šutom šalje pak iza našeg Vanje Belića za novo izjednačenje. Iako su Slovenci i dalje pritiskali reprezentacija Hrvatske i dalje se čvrsto držala i na posljednji odmor odlaze sa velikih 2:2.

Nažalost, kako svakoj tako je i ovoj bajci stigao kraj. Naime, već u 90. sekundi posljednje trećine sjajan Ales Musić prolazi pored praktički cijele obrane naše reprezentacije da bi nakon obrane Belića još jednom naletio Tomaž Razinger za novo vodstvo Slovenaca. Točku na "i" tri minute kasnije stavlja Mitja Robar za neočekivano tešku 4:2 pobjedu Slovenije.

Iako su u susret ušli kao totalni autsajderi čvrstom obranom i odlučnim napadom naši hokejaši su izborili velikih -2 protiv najvećeg favorita skupine A. Ukoliko i posljednja dva susreta protiv nedvojbeno slabijih Litavaca i Autralaca Hrvati odigraju na ovako visokoj razini ostanak u društvu reprezentacija divizije 1 ne bi smio biti upitan.

Svjetsko prvenstvo, divizija 1, skupina A:
Hrvatska - Slovenija 2:4 (0:1, 2:1, 0:2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!