Nogomet

"Sanjali smo senzaciju"

Borna Rupnik • srijeda, 15.04.2009.
"Sanjali smo senzaciju"
Foto: EPA

Nogometaši Bayerna oprostili su se od Lige prvaka neriješenim ishodom protiv Barcelone (1:1), što je nakon katastrofe na Camp Nou pozitivan pomak, s čime se slažu u oba tabora. U čudo ionako nisu ozbiljno vjerovali ni jedni ni drugi...

Četiri pogotka viška iz prvog susreta bila je nedostižna prednost te je Barcelona na Bayernov račun osigurala plasman u polufinale Lige prvaka. Na Allianz Areni svima je laknulo što Katalonci nisu ponovno posramili njihovu momčad, a trener bavarskog diva zadovoljan je i podatkom što su njegovi nogometaši protiv snažnije ekipe uopće došli u priliku ostvariti povoljan rezultat.

Bayernova predstava svidjela se Jürgenu Klinsmannu, slično kao i nakon prvenstvene pobjede protiv Eintrachta: "Izvrsno smo odgovorili na poraz u prvoj utakmici i odigrali vrlo dobar susret protiv najvećih favorita za titulu prvaka Europe. Sanjali smo da bismo ranim pogotkom mogli napraviti senzaciju, no nismo se usudili pričati o tome. Da smo poveli 2:0, svašta se moglo dogoditi".

Vezane vijesti

No, Barcelona je sva Bayernova nadanja razbila izjednačujućim pogotkom pa se Klinsmann posvetio obrazovanju: "Mnogo smo naučili iz ove dvije utakmice i znamo na čemu moramo raditi prije sljedećeg izdanja Lige prvaka. Imali smo velike planove, ali osujetila ih je za klasu bolja momčad, vjerojatno najbolja na svijetu".

Philipp Lahm dobio je priliku osjetiti Barceloninu moć na svojoj koži, ali misli da Bayern nije podbacio: "Bili smo bolji u izravnim dvobojima i stvari su na terenu izgledale normalnije. Tako treba igrati protiv ovako kvalitetnih suparnika".

Poslije utakmice oglasio se i predsjednik kluba Franz Beckenbauer, koji je nakon debakla u Barceloni oštro kritizirao svoje igrače. "Mislim da smo se ipak vratili u život, premda smo potpuno nepotrebno primili gol za 1:1", rekao je Beckenbauer.

Barcelonu je ovoga puta predstavljao pomoćni trener Tito Vilanova jer je Josep Guardiola morao odslužiti kaznu. "Znali smo da posjed lopte neće biti važan te smo igrali disciplinirano i ne previše ofenzivno. Nismo željeli ništa riskirati", izjavio je Vilanova.

Zadatak mu nije bio težak, kaže Španjolac, jer je sve pojedinosti prije susreta pripremio s Guardiolom: "To smo savršeno obavili. Na Chelsea ćemo misliti kasnije, sada nam je prioritet domaće prvenstvo".

No, i Guardiola je kratko prokomentirao dvoboj te bacio pogled u budućnost. "Zadovoljni smo prolaskom u polufinale. Chelsea je dobra momčad, ali prvo ćemo analizirati ogled s Bayernom i proučiti vlastitu igru. Postoje područja na kojima možemo napredovati", u svom stilu zbori katalonski strateg.

Liga prvaka - Završnica

četvrtfinale

Villarreal1:1Arsenal
Manchester United2:2Porto
Liverpool1:3Chelsea
Barcelona4:0Bayern
Chelsea4:4Liverpool
Bayern1:1Barcelona
Arsenal3:0Villarreal
Porto0:1Manchester United

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!