Nogomet

Klasnić napokon na sudu

Antonija Pavlić • srijeda, 15.04.2009.
Klasnić napokon na sudu
Foto: Davor Sajko

Hrvatski nogometni reprezentativac i napadač Nantesa, Ivan Klasnić, odlučio je konačno ostvariti tužbu protiv Werderovog liječničkog dvojca Dimanski - Guha, zbog nemara koji su prikazali u detektiranju bolesti bubrega i pravovremenom reagiranju u svrhu sprječavanja težih posljedica.

Bivši napadač Werdera, Ivan Klasnić, napokon je dočekao dan kada će na sudu potražiti satisfakciju za pogrešno detektiranje teške bolesti bubrega i procjenjivanje rezultata mnogobrojnih pretraga. Klasnić je, naime, podigao tužbu protiv službenog liječnika bremenskog kluba, dr. Götza Dimanskog i njegove asistentice Manje Guha, u kojoj ističe da su bili nemarni i nesavjesni u ophođenju prema njemu i njegovoj bolesti.

29-godišnji igrač francuskog Nantesa je zbog pogrešne procjene "izgubio", naime, čak tri bubrega: svoj, majčin koji je tijelo odbacilo, i očev s kojim danas igra. Odšteta koju će potraživati još nije puštena u javnost, no njemački Spiegel nagađa da se radi o dva milijuna eura. Hrvatskog napadača stoga u četvrtak očekuje put na Regionalni sud u Bremen gdje će se dan kasnije održati suđenje.

"Iznimno je važno da saznam cijelu istinu ovome događaju. Često razmišljam o tome što se dogodilo i ponekad ostajem budam i po cijele noći. Dugo sam čekao na ovaj trenutak.", rekao je Klasnić L'Equipeu.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!