Nogomet

Wenger: "Udarili smo gdje treba"

Borna Rupnik • četvrtak, 16.04.2009.
Wenger: "Udarili smo gdje treba"
Foto: EPA

Uzvratnu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka između Arsenala i Villarreala obilježila je napadačka trojka londonske momčadi. Nakon 3:0 Arsenal se ima pravo nadati velikim stvarima, a Villarreal ne može imati puno prigovora na ispadanje...

Arsene Wenger u potpunosti je nadmudrio Manuela Pellegrinija i zasluženo će pronaći svoje mjesto pod polufinalnim suncem. Arsenal je nadigrao Villarreal, posebno u prvih 15-20 minuta utakmice, a što je najvažnije, Englezi su pogađali kada je najviše trebalo. Francuski stručnjak poslije utakmice mogao je samo ponoviti da njegovi igrači ionako ne znaju igrati na 0:0.

S obzirom na izostanke u obrani i promiješanu posljednju četvorku u kojoj su zaigrali Eboue, Toure, Silvestre i Gibbs, Wengerov je logičan izbor bio prebaciti težište igre što više prema naprijed: "Rekao sam i prije utakmice da ću izvesti ofenzivnu momčad. Ostao sam impresioniran kvalitetom i brzinom naše igre, a ujedno smo udarili Villarreal tamo gdje su najslabiji - iza njihovih leđa".

Vezane vijesti

Bez većih problema apsolvirani protivnik u ovako kasnoj fazi natjecanja mora se pozitivno odraziti na ekipu, dodaje Wenger: "Nikada nisam sumnjao u kvalitetu ovih igrača, ali s obzirom na njihovu mladost, važno je da stječu samopouzdanje koje će se prenijeti i na domaće prvenstvo. Danas su opet pokazali mentalnu snagu".

Naravno, Francuz nije mogao izbjeći pitanje o sljedećem protivniku. Putnik na rimsko finale tražit će se u engleskom okršaju Arsenala i Manchester Uniteda. "Bit će uzbudljivo jer oba kluba vole ići prema naprijed. To će nam biti i ispit i izazov. Odlučit će trenutna forma i psihička stabilnost. No, prvo želim uživati u pobjedi. Još uvijek smo najbolji autsajderi", zaključio je Wenger.

Uz strijelce drugog i trećeg pogotka, Emmanuela Adebayora i Robina van Persieja, najbolji igrači utakmice bili su kapetan Cesc Fabregas i dinamični Theo Walcott, koji je svoju dominaciju na desnoj strani okrunio prvim golom.

"Bilo je vrlo važno što prije doći u vodstvo. Kasnije smo nastavili tražiti put prema Villarrealovim vratima da bismo zadržali pritisak. To smo se dogovorili i uspjeli provesti u djelo", izjavio je Fabregas, koji ipak nije u potpunosti zadovoljan konačnim rezultatom.

"3:0 je sasvim u redu, ali mislim da smo mogli zabiti i više. No, ne treba biti pohlepan. Sada se moramo okrenuti subotnjem polufinalu FA kupa", dodao je Španjolac.

Neuhvatljivi Theo Walcott kratko je pohvalio učinak svih svojih suigrača: "Danas je u prvom planu bila momčad". Osvrnuo se i na trenutak iz 69. minute, kada je nakon starta Diega Godina iznudio najstrožu kaznu. "Sudac je pokazao na bijelu točku i tu je kraj priče", odriješit je mladi Englez.

Manuel Pellegrini nije imao izbora osim sportski stisnuti ruku svojim protivnicima. "Arsenal je bio bolji. Drugi nas je gol presjekao i više se nismo mogli vratiti. Jedanaesterac nisam vidio jer sam bio predaleko, a sa Sebastianom Egurenom nisam razgovarao i ne znam zašto je isključen. Naravno da sam razočaran, ali nemam primjedbi", prihvatio je Pellegrini poraz nakon kojega će se u potpunosti posvetiti borbi za četvrto mjesto u Primeri koje donosi nastup u Ligi prvaka i iduće godine.

Liga prvaka - Završnica

četvrtfinale

Villarreal1:1Arsenal
Manchester United2:2Porto
Liverpool1:3Chelsea
Barcelona4:0Bayern
Chelsea4:4Liverpool
Bayern1:1Barcelona
Arsenal3:0Villarreal
Porto0:1Manchester United

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!