Nogomet

Ronaldo: "Želim svoj pogodak na DVD-u"

Antonija Pavlić • četvrtak, 16.04.2009.
Ronaldo: "Želim svoj pogodak na DVD-u"
Foto: EPA

Nisu odigrali spektakularnu utakmicu, ali su na vrućem terenu Dragaoa postali prvi engleski klub koji je bacio Porto na koljena. Fantastičan 40-metarski pogodak Cristiana Ronalda otvorio je europskom prvaku donekle vrata rimskog finala, koje odškrinutima ipak još uvijek drži Arsenal. Premda se doima da su Wengerovi momci u nešto boljoj formi, igrači Manchestera najavljuju tvrdu i neizvjesnu utakmicu, te otkrivaju i da im je pobjeda nad Portom ulila nešto dodatne doze samopouzdanja.

"Obrana je odigrala jako dobro, bili su veoma koncentrirani i odlično neutralizirali Portove napade.", pohvalio je Ferguson zadnju liniju svoje momčadi koja je posljednjih tjedana dobivala i najviše kritika engleske javnosti. "U obrani je ležao ključ pobjede; ako se vratimo tim navikama neprimanja pogodaka u gostima, možemo napraviti puno.", zaključio je.

"Kada je zadnja linija stabilna, onda i momčad automatski igra bolje.", pojasnio je svoje zadovoljstvo odrađenim obrambenim zadaćama najdugovječniji trener na Otoku. "Polufinalni okršaj s Arsenalom će biti pravi spektakl, siguran sam u to. Bit će neizvjesno. Odlično se poznajemo, ali uvjeren sam u sjajnu prezentaciju nogometa."

Vezane vijesti

Da stoperski dvojac Ferdinand - Vidić ne ostane ipak usamljen u pohvalama, pobrinuo se Sir Alex komplimentiravši i strijelcu jedinog pogotka na utakmici, Cristianu Ronaldu. "Bio je to nevjerojatan, čudesan pogodak. Sve je iznenadio, a Helton nije imao baš nikakve šanse."

S opisom se pogotka složio na kraju i sam strijelac, te naznačio kako bi ova pobjeda mogla vratiti Manchester na puteve stare forme. "Ova će nam pobjeda sigurno pomoći u daljnjem natjecanju. Nadam se da će nam dati samopouzdanja jer u posljednjih nekoliko susreta nismo odigrali na razini koja se od nas očekuje."

"Zabio sam fantastičan pogodak; jedva čekam pogledati ga na DVD-u.", zborio je presretni Portugalac za Sky Sports. "U istom trenutku kada mi je Anderson dodao loptu odlučio sam se okrenuti i pucati. Čini se da sam pogodio.", rekao je te dao svoje mišljenje predstojećeg sraza s Arsenalom.

"Bit će izjednačeno do samoga kraja. Obje ekipe se dobro poznaju, a Arsenal igra fantastičan nogomet. Bit će to dobra utakmica; nadam se našem prolasku u finale."

Obranu je posebno pohvalio i jedan od ponajboljih aktera na terenu, Wayne Rooney: "Morali smo samo doći ovdje i pobijediti. Odlično smo se branili pri rezultatu 1:0 i niti u jednom trenutku nije izgledalo kao da ćemo kapitulirati. "

"Prilično smo fokusirani na obranu naslova i sada, kada smo stigli sve do polufinala, imamo i ogromnu priliku ostvariti to. Bit će teško nadigravati se s Arsenalom, no očekujem dvije jako dobre utakmice."

Arsenalov roster u "prolazu" je pohvalio i Patrice Evra: "Bit će to teška utakmica; Arsenal ima odličnu momčad prepunu iznimnih igrača u odličnoj formi."

Potvrdu riječi svojih kolega o obrani koja je dobila utakmicu ponudio je pak i Michael Carrick, dometnuvši kako su od trenutka kada je završila utakmica na Old Traffordu vjerovali da u uzvratu mogu prezentirati puno bolji nogomet. "Počeli smo prilično dobro, a rani pogodak je bio baš ono što nam je trebalo. Odigrali smo odličnu obranu i potpuno zaslužili pobjedu."

"Vjerovali smo da možemo prikazati puno bolju igru na Dragau i što je najvažnije, pobijediti. Nismo odigrali dobru utakmicu kod kuće, znali smo da smo sposobni za više. To smo, uostalom, jučer i demonstrirali."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!