Košarka

Kevin Garnett propušta ostatak sezone?

Vid Horvat • četvrtak, 16.04.2009.
Kevin Garnett propušta ostatak sezone?
Foto: EPA

Igrač Boston Celticsa i ponajbolji obrambeni igrač lige nije spreman za doigravanje i mogao bi propustiti ostatak sezone, što bi bio veliki gubitak za aktualne NBA prvake i njihovu obranu titule...

Po izjavama trenera Doca Riversa, zvijezda Bostona i jedan od najboljih krilnih centara lige mogao bi zbog ozljede izbivati s parketa do kraja sezone. Celticsi još uvijek imaju dobru momčad, ali za vrhunsku obranu kakva ih je krasila prošle sezone potrebna je uloga Kevina Garnetta (KG).

"On neće biti spreman, promatrao sam ga danas kako trenira i ne izgleda dobro, izjavio je trener Bostona za WEEI-AM. "Moramo ići dalje bez njega", dodaje on. Tako će aktualni prvaci u doigravanje protiv Chicago Bullsa u subotu bez KG-a. On je prošle sezone činio veliki trio koji je odveo Boston do 17. NBA naslova.

Podsjetimo se da je Garnett ozlijedio desno koljeno u veljači ove godine i izostao sljedećih 13 utakmica, da bi potom odigrao četiri, ali nikad više od 18 minuta. Ove sezone ostvario je prosjek od 15. 8 poena i 8. 5 skokova po utakmici, te je bio bitna figura u pohodu na obranu prvaka.

"On je bio frustriran, bio je ljut na mene, bio je ljut na sve. Ali, na kraju je shvatio i nastaviti će se boriti da se oporavi što prije.", rekao je Rivers. Momčad iz Bostona ove sezone nije ostvarila najbolji omjer lige i ako dospije u finale Istočne konferencije pa zatim u NBA finale, to bi mogla biti ključna prepreka do titule.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!