Rukomet

Pipo i Croatia osiguranje u polufinalu

Ivana Strahija • petak, 17.04.2009.
Pipo i Croatia osiguranje u polufinalu
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatsko kup natjecanje u muškoj selekciji približava se kraju. Svoje su susrete odigrali Pipo i Croatia osiguranje i prolaskom opravdali titule favorita, premda Čakovčanima nije baš bilo lako.

O susretu Croatia osiguranja i Bjelovara malo se toga ima za reći, osim "više sreće drugi put" poraženima, kojima je sudbina prilikom ždrijeba namijenila uistinu preteške protivnike za bilo koji klub.

Bjelovarci su svakako bili "napaljeni" na Zagrepčane, odigrali su dobro, no bila je to od prve minute nemoguća misija.

Mnogo je zanimljiviji bio susret u Zadru, gdje su Čakovčani otišli odmjeriti snage s Zadranima. Premijerligaš na prvoligaša, trebala je to biti lako dobivena utakmica, no zbog nečega su momci Josipa Borković ipak na parketu u Zadru imali problema.

Razlog može biti razigrana domaća ekipa, koja je dala sve od sebe da u stopu prati favorizirane Čakovčane, pa je tako većim dijelom prvog poluvremena, osim na početku, utakmica bila u rezultatskom egalu. Čak su domaći imali i vodstvo pred sam istek 30. minute.

Drugo poluvrijeme Perutnina Pipo IPC započinje mnogo bolje i stvara uvjerljiviju prednost, no domaća se momčad nije kanila samo tako predati. Sredinom poluvremena rezultat je ponovno izjednačen, zatim Zadar prelazi i u vodstvo. Tek je nemogućnost domaćih rukometaša da održe tempo omogućila Perutnini Pipo IPC da okrene rezultat i na kraju odnese pobjedu.

Preostala dva sudionika polufinala bit će poznata nakon 22. travnja kada se sastaju Metković i Nexe te Medveščak Konica Minolta i Karlovac. Izvlačenje parova poluzavršnice bit će u četvrtak, 22.travnja u 11:00 sati u prostorijama HRS-a. Finalni susret Hrvatskog kupa zakazan je za nedjelju, 17. svibnja od 17:15 sati.

Hrvatski rukometni kup, četvrtfinale:
Zadar Gortan - Perutnina Pipo IPC 26:28
Croatia osiguranje - Bjelovar 40:21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!