Rukomet

18. Kup Hrvatske za rukometašice

Željko Kubatka • petak, 17.04.2009.
18. Kup Hrvatske za rukometašice

U petak i subotu igra se završnica Kupa Hrvatske za rukometašice u Ivanić Gradu…..

Rukometašice će se 18. put boriti za pobjednika Kupa Hrvatske. U proteklih sedamnaest puta pobjednice su bile ekipe Podravka Vegete i Lokomotive. Lokomotiva je ušla u povijest kao prvi osvajač u samostalnoj Hrvatskoj 1992. godine, isto joj je uspjelo 2005. i 2007. godine kada je pobjednik odlučen sedmercima u finalnoj utakmici sa Podravkom u Požegi a junak susreta je bila Jelena Grubišić i sadašnji trener Trešnjevke Nenad Zvonarek. Ostalih 14 pehara je otišlo, a gdje drugdje već u Koprivnicu u vitrine Podravke Vegete, našem najtrofejnijem klubu.

Nažalost u Ivanić Gradu neće biti neizvjesnosti jer se Podravci po kvaliteti ove godine nije nitko približio pa iako je u zadnjem susretu prvog dijela prvenstva Trešnjevka zamalo iznenadila, to je više odraz ozbiljnosti pristupa igri podravkašica i jedino veliko čudo može spriječiti odlazak 15. pehara u Koprivnicu.

Ipak neizvjesnosti će biti prvog dana turnira u polufinalnom paru Trešnjevka – Trogir. Isti protivnici su se sastali u prošlogodišnjem polufinalu Kupa u Sutinskoj vreli. U neizvjesnoj borbi sa oslabljenim Trogirom bez Marije Hrgović, bolja je bila Trešnjevka i sa pobjedom 28:26 ušla u finale. U finalnoj borbi očekivano pobjeđuje Podravka Vegeta a rukometašice Trešnjevke slave ulazak u Kup pobjednika kupova.

Ove godine Trogiranke su favorit za ulazak u finale, u prvenstvu su u obje utakmice pobijedile i trenutno su u boljoj natjecateljskoj formi. Trešnjevačke rukometašice su sada „dobile krila“ poslije dobre igre u susretu sa Podravkom i eventualnom pobjedom mogu spasiti sezonu i izboriti Kup kupova jer joj je u prvenstvu izmakla Liga za prvaka koja osigurava euro natjecanje.

Evo što su rekle rukometašice za Sportnet.hr, Janja Golubić, Trešnjevka: „Očekujemo vrlo tešku i zanimljivu utakmicu jer oni isto kao i mi žele ući u finale! Trogir je jedna jako dobra ekipa sa kvalitetnim rukometašicama, ali ako mi odigramo onako kako znamo pobjeda bi trebala biti na našoj strani.“

Ana Brčić, Trogir: „Momčad Trešnjevke dobro poznajemo. Radi se o uvijek neugodnim protivnicama kojima je ove godine malo nedostajalo za ulazak među četiri najbolje ekipe Hrvatske što dokazuje njihovu kvalitetu. S obzirom da im trenutno jedino igranje u finalu Kupa osigurava u idućoj sezoni igranje Europe, curama Trešnjevke sigurno neće nedostajati motiva u polufinalnoj utakmici protiv nas ali kod nas nema predaje jer bi igranje u finalu Kupa Hrvatske bio još jedan dokaz naše kvalitete i pozitivan uspjeh s obzirom na Europu i ulazak među četiri najbolje ekipe Hrvatske.“

U prvoj utakmici polufinala u 18,00 sati Riječanke će pokušati pružiti što bolji otpor i opravdati nastup na završnici Kupa u susretu sa Podravka Vegetom, dok će Zdravko Zovko morati dodatno motivirati svoje igračice kako ne bi ponovile lošu igru iz susreta sa Trešnjevkom. Opravljena i sve bolja Miranda Tatari bila je odlučna i optimistična u izjavi: „ Bit ću kratka i jasna! Realno očekujem osvajanje Kupa bez poteškoća i vjerujem da će tako i biti! S maksimalno ozbiljnim pristupom utakmicama ne bi trebalo biti nikakvih upitnika!“

Završnicu Kupa organizira Hrvatski rukometni savez i Gradska zajednica športskih udruga Ivanić Grada a utakmice će se igrati u dvorani Žeravinec koja prima 700 gledatelja. U Ivanić Gradu živi desetak tisuća stanovnika a poznat je po brojnim nalazištima nafte i plina i jedinstvenom izvoru ljekovite nafte gdje i sagrađena bolnica "Naftalan". Finalnu utakmicu prenosit će i nacionalna televizija na svom drugom programu u subotu od 15,00 sati.

Polufinale, petak 17.04.
Podravka Vegeta – Zamet, 18,00 sati
Trešnjevka – Trogir, 20,00 sati

Finale, subota 18.04.
15,00 sati – HRT 2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!