Nogomet

Marino: "Ponosan sam, idemo dalje"

Antonija Pavlić • petak, 17.04.2009.
Marino: "Ponosan sam, idemo dalje"
Foto: EPA

Iako nisu uspjeli izboriti mjesto među četiri najbolja kluba Kupa Uefe, Udinese je veoma dobrom igrom na Friuliju potpuno demantirao kritičare koji im već nakon prvog susreta nisu davali prevelike šanse za prolaz. Mogli su momci Pasqualea Marina boljim ulaskom u drugo poluvrijeme izboriti i izravan prolaz, no iznenađenje je ipak spriječio ponajbolji igrač njemačke momčadi, Diego, koji je dvama pogocima potpuno vratio Werder u život i omogućio mu da sezonu spasi barem na europskom planu.

Strateg gostujuće momčadi, Thomas Schaaf, potpuno razumljivo poslije uzvratne četvrtfinalne utakmice Kupa UEFA s Udineseom nije mogao biti prezadovoljan igrom svojih nogometaša, premda je izrazio zadovoljstvo izborenim prolazom. "Iznimno smo sretni što smo se izborili za mjesto među najbolja četiri, za Werder je to veliki uspjeh. No, unatoč tome, ne mogu zaboraviti da smo prvo poluvrijeme odigrali veoma loše; ostavljali smo previše prostora i zbog toga nam je Udinese stvarao mnoštvo problema."

"Drago mi je ipak što smo se pri rezultatu 3:1 brzo vratili u igru; ključan je bio Diegov drugi pogodak koji nam je dao mnogo samopouzdanja.", zaključio je.

Trener suparničke momčadi naznačio je pak veliki trud svojih nogometaša, koji su odigrali odličnu utakmicu na sve ili ništa te ih pohvalio za sjajnu prezentaciju nogometa i svih 12 prijašnjih susreta kojima su izborili premijerno pojavljivanje Udinesea u četvrtfinalu ovog natjecanja. "Naravno da u meni sada postoji malo tuge zbog eliminacije, ali moram istaknuti i da sam veoma ponosan na svoje nogometaše. Pristupili su utakmici hrabro i beskrupulozno i njihov su ogromni trud prepoznali i navijači."

Tuge u redovima talijanske momčadi tako unatoč porazu ipak nema - povijesni ulazak u četvrtfinale Kupa UEFA ostat će upisan upravo kraj njihovih imena, a ponuđena je i vrlo dobra podloga za sljedeću sezonu i korak više. "Ispisali smo povijest došavši do četvrtfinala; šteta što nismo imali malo više sreće i izborili i daljnje natjecanje jer smo igrali atraktivan nogomet i ljudi su uživali gledati nas. Prezentirali smo 12 prekrasnih utakmica u Kupu UEFA i ravnopravno se nosili sa svakim protivnikom. Naučili smo puno novih stvari i siguran sam da će nam ovo iskustvo puno pomoći u godinama koje slijede."

Dvostruki strijelac za talijansku momčad Fabio Quagliarella izrazio je malo žaljenje za ispuštanjem velikog vodstva iz prvog poluvremena no i potvrdio riječi svojeg trenera da prevelikih žalopojki ne smije biti. "Moram priznati da mi je malo žao zbog izgubljenog vodstva iz prvog dijela igre. Drugom poluvremenu smo pristupili na potpuno krivi način i bili smo uvjereni da možemo postići još jedan pogodak iako potpuno svjesni da bi to bilo ravno čudu."

"Nećemo ipak dugo žaliti, sada nas očekuje još sedam prvenstvenih susreta u kojima ćemo stremiti potpunom približavanju vrhu i zauzimanju mjesta koje nam pripada.", zaključio je najbolji Udineseov strijelac.

Njegov suigrač iz napada istaknuo je pak da bi sve bilo lakše da je u prvoj utakmici postignut barem još jedan pogodak. "Werder nije nepobjediva momčad, no bilo bi nam puno lakše da smo u Njemačkoj zabili još jedan pogodak. Pristupili bismo susretu na potpuno drugačiji način i ne bi se toliko istrošili u prvom dijelu. Znali smo da će biti teško, a kada su pogotkom uzvratili na naše vodstvo dobili smo još teži zadatak."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!