Košarka

Virtus kažnjen zbog ispada predsjednika

Matej Milanović • subota, 18.04.2009.
Virtus kažnjen zbog ispada predsjednika

Disciplinska komisija talijanske košarkaške federacije odlučila je kazniti Virtus iz Bologne sa dvije utakmice neigranja na domaćem terenu te novčanom kaznom od 2600 eura, zbog teških izjava predsjednika kluba te nepodobnog ponašanja publike...

U četvrtak je unaprijed odigran dvoboj 28. kola talijanskog košarkaškog prvenstva između Virtus Bologne i Montepaschi Siene. No, osim uzbudljive košarke, susret je donio i nekoliko nemilih scena domaće publike, a posebno predsjednika Claudia Sabatinija.

Navijači Virtusa ne gledaju rado na protivnike iz Siene još iz finalne serije prvenstva u sezoni 2006./07. kada su sudačke odluke i ponašanje gostujućeg trenera zapalili duhove domaće publike. Poraz u finalu ovogodišnjeg Kupa samo je pojačao tenzije.

Vrhunac se dogodio jučer. Publika je dugo negodovala zbog sudačkih odluka. Domaći su navijači definitivno eksplodirali kada su suci dosudili prekršaj u zadnjoj sekundi regularnog vremena u korist Virtusa, a odmah zatim poništili odluku i odveli susret u produžetke.

Na teren su doletjeli razni predmeti, nekoliko je navijača ušlo na teren, a na račun sudaca je došlo svakakvih uvreda. Kulminacija se dogodila poslije susreta kada je Sabatini došao do sudačke svlačionice i počeo udarati po vratima.

Po zapisniku, najnepredvidljiviji predsjednik talijanske košarke, izjavio je: "Ja odavde ne izlazim. Pod cijenu da me izbace iz košarke, dosta mi je toga da prolazim za budalu. Jedan koji me pokušao nasamariti je izašao u dućan i kad se vratio mu je bager bio već uništio kuću. Na terenu sam bio dobar, ali ne garantiram fizičku sigurnost sljedeće sudačke trojke."

Nakon ovakvih ispada Disciplinska je komisija odmah pokrenula postupak protiv bolonjskog kluba i odredila dvije utakmice neigranja na domaćem terenu te 2600 euro novčane kazne.

Sabatini je izjavio da će se buniti protiv ovakve odluke i ponudio svoju verziju događaja: "Za mene je to bio verbalni ispad koji se okončao sa tri rukovanja. Ispričavam se zbog onoga što sam rekao, ali htio bih podsjetiti da sam cijeli susret bio aktivan pri mirenju publike. Žao mi je što su moje riječi toliko detaljno prenesene."

Virtus će bez obzira na kaznu idućeg tjedna ugostiti Final Four najslabijeg europskog kupa, Eurochallengea. Upravo zbog toga je utakmica s Mens Sana Sienom odigrana u četvrtak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!