Ostali sportovi

Nizozemci blizu potvrdi prvog mjesta

Matej Milanović • subota, 18.04.2009.
Nizozemci blizu potvrdi prvog mjesta
Foto: EPA

Nizozemska i Malta slavile su u današnjim dvobojima Divizije 2B u Kupu nacija gdje nastupa i Hrvatska. Nizozemcima je dovoljan bod na Malti idućeg tjedna za prvo mjesto na polovici natjecanja te nastup u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2011. godine...

Današnje utakmice Divizije 2B europskog kupa nacija u ragbiju nisu donijele dobre vijesti za Hrvatsku. I Nizozemska i Malta su slavili te će o prvom mjestu na polovici natjecanja, koje međutim donosi i priliku za nastup u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, praktički odlučivati sami u međusobnom dvoboju na Malti idućeg vikenda.

Nizozemska je već do poluvremena otišla na ogromnih 24:0 i praktički završila priču. U drugom dvoboju se Švedska probudila i malo zabrinula domaćina no ipak je Nizozemska pobijedila sa mirnih 36:24.

Zanimljivo je da je u cijelom susretu realiziran samo jedan kazneni udarac, a svi ostali poeni su došli iz polaganja i dodatnih konverzija samih polaganja.

Malta je također već do polvuremena okončala dvoboj sa prednošću od 25:0. Oni su također, kao i Nizozemci, malo se opustili u drugom poluvremenu, ali pobjeda nije nikad dolazila u pitanje. Susret je završio 32:19.

Europski kup nacija, Divizija 2B:
Nizozemska - Švedska 36:24, Latvija - Malta 19:32

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!