Zimski sportovi

Sharksi i Blues pred ponorom

Krešimir Ferlak • ponedjeljak, 20.04.2009.
Sharksi i Blues pred ponorom
Foto: EPA

Anaheim Ducksi još su jednom šokirali Shark Tank i novom pobjedom nad San Joseom vodeću momčad regularnog dijela gurnuli pred provaliju. Vancouver je na korak do prolaza nakon nove pobjede nad St.Louisom, dok su Devilsi slavili u Carolini, a Flyersi kod kuće protiv Penguinsa.

Philadelphia i Pittsburgh odigrali su još jednu vrhunsku utakmicu. U Wachovia Centreu, domaći Flyersi su pobijedili prvu utakmicu serije i zasluženo smanjili prednost Pittsburgha u pobjedama na 2-1. Flyersi su bili bolji cijeli susret sa tek malim padom krajem prve i početkom druge trećine.

Pred dvoranom prepunom fanatičnih navijača, Flyersi su krenuli kao u transu i već nakon pet minuta igre imali dva pogotka prednosti. Prvo je krasnu solo akciju pogotkom okrunio Jeff Carter, a ubrzo je sa igračem više bio precizan i Mike Richards. Penguinsi su bolje odigrali drugi dio perioda te su sasvim zasluženo smanjili rezultat na samom kraju trećine preko Evgenija Malkina.

Otvaranje drugog dijela donijelo je novi šok za domaćine. Već nakon samo trinaest sekundi igre zabija Rob Scuderi i rezultat je izjednačen. Flyersi nakon toga ipak nisu pali, naprotiv, u sljedećih osam minuta opet su zabili dva puta. Prvo je strijelac mladi Claude Giroux, a ubrzo nakon njega sa igračem manje pogađa Simon Gagne.

Na otvaranju treće Jared Ross postiže svoj prvi pogodak karijere što se doigravanja tiče i Flyersi odlaze na tri razlike. Malkin je nakon toga lijepim udarcem smanjio na 5:3 i vratio nadu gostima. Penguinsi se ipak nisu uspjeli i drugi puta vratiti u utakmicu, već su pred kraj primili i novi pogodak. Drugi puta na utakmici strijelac je bio Simon Gagne. Philadelphia se ovom pobjedom vratila u igru i pokazala da će biti još puno borbe u ovom dvoboju.

St.Louis je nakon nekoliko sezona ugostio utakmicu doigravanja, a pune tribine Scottrade Centra bile su željne dobrog hokeja i pobjede domaćih Bluzera. Slično kao Flyersi, i St.Louis je odlučno i žestoko krenuo u susret, a to im se na početku isplatilo. Već u četvrtoj minuti prvog dijela iz blizine zabija David Backes i podiže atmosferu do usijanja. Domaćini su do kraja prvog perioda imali još dosta dobrih prilika, ali nisu više zabili, a to im se kasnije osvetilo.

U drugom periodu Canucksi preuzimaju inicijativu i ubrzo preokreću rezultat. Za razliku od domaćina, Vancouver je spremno koristio svoje šanse sa igračem više. Matthias Ohlund je zabio za izjednačenje kad su gosti imali čak dva igrača više u polju, a preokret je ubrzo nakon njega sa igračem više donio Daniel Sedin.

St.Louis se ipak uspio vratiti do kraja drugog perioda i pogotkom Andya McDonalda stigli su do izjednačenja. Početak trećeg perioda donio je novu šansu Canucksa sa igračem više, i novi pogodak. Zabio je Steve Bernier. Nakon toga, Vancouver je zaigrao malo defenzivnije i domaćini više nisu uspjeli ozbiljno zaprijetiti. Canucksi su tako stigli do nove pobjede i sad ih samo jedna dijeli od prolaska u drugi krug.

Noćna mora San Jose Sharksa se nastavlja. Anaheim je i drugi puta slavio na gostujućem terenu i sada se sa dvije pobjede vračaju u svoj Honda Center, sa nadom da povratka u San Jose više neće biti. I u ovom susretu su Sharksi dominirali, imali mnogo više šuteva na gol, ali je opet briljirao švicarski vratar Jonas Hiller na golu Ducksa sa čak 42 obrane!

Sharksi su prvi šok doživjeli već nakon tri minute igre kada sa igračem više zabija Bobby Ryan. Do kraja prvog dijela golova više nije bilo, a u tom dijelu igre momčadi su bile prilično izjednačene. Nakon toga, Sharksi u potpunosti preuzimaju kontrolu i stižu do zasluženog izjednačenja nakon pogotka Ryanea Clowea. Sharksi su očekivali preokret, ali Ducksi su imali druge planove.

Sredinom trećeg perioda Andrew Ebbett vraća prednost Anaheimu, a samo četiri minute kasnije Drew Miller je precizan i Ducksi imaju dva pogotka prednosti. Jonathan Cheechoo je ubrzo zatim smanjio, ali to je bilo sve što su domaćini napravili. Anaheim je sada u velikoj prednosti, dok se Sharksi nadaju da će biti prva momčad nakon Carolina 2006. koja je preokrenula 0-2 u seriji. Hurricanesi su, podsjećamo, kasnije te sezone osvojili Stanley Cup.

Upravo su Hurricanesi i Devilsi odigrali jučer jedini susret koji je otišao u produžetak. Gosti iz Newarka su odlično otvorili utakmicu i nakon šest minuta poveli golom Zacha Parisea. Taj pogodak nije previše poljuljao domaćine jer su već tridesetak sekundi kasnije stigli do izjednačenja preko Ryana Bayde.. New Jersey je ipak otišao na odmor sa prednošću jer je na samom zatvaranju perioda zabio Brian Gionta.

Utakmica se nakon toga dosta smirila i do kraja regularnog djela vidjeli smo još samo jedan pogodak. Za Carolinu je zabio Chad LaRose i susret je tako krenuo u produžetak. Prije par dana u Newarku su u produžetku slavili Hurricanesi, a sada su im Devilsi uzvratili istom mjerom. Nakon pet minuta igre u produžetku zabio je Travis Zajac i Devilsi su ponovno preuzeli vodstvo u seriji.

Nhl, doigravanje, rezultati, 19.4.2009.:

Istočna konferencija:

Philadelphia – Pittsburgh 6:3 (1-2)

Carolina – New Jersey 1:2 (1.OT) (1-2)

Zapadna konferencija:

St.Louis – Vancouver 2:3 (0-3)

San Jose – Anaheim 2:3 (0-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!