Nogomet

"Neću da igrači misle o sucima"

Borna Rupnik • utorak, 21.04.2009.
"Neću da igrači misle o sucima"
Foto: Davor Sajko

Croatia je apsolvirana, na redu je Zadar. Želi li Dinamo sačuvati mjesto na čelu prvenstvenog poretka, kiks ne dolazi u obzir, a Krunoslav Jurčić najviše je vremena posvetio svojim razmišljanjima o sastavu koji će sutra navečer istrčati na maksimirski travnjak...

Premda Zadar nije u zavidnoj poziciji na tablici, njihova je forma neusporedivo bolja od one Croatijine te Dinamov trener Krunoslav Jurčić naglašuje da je potreban maksimalan pristup kako bi se gostima od prve minute pojasnilo tko je "gazda na terenu".

"Imamo veliku želju i obvezu da pobijedimo i nastavimo pozitivan niz. Gledao sam par Zadrovih utakmica, oni teže tehničkom nogometu i nadigravanju, a pretpostavljam da će istrčati u zgusnutoj formaciji i spremni na brze protunapade. Zato je važno da im se nametnemo i tako anuliramo sve opasnosti", rekao je Jurčić u uvodu.

Vezane vijesti

Ipak, najvažnije će čimbenik biti Dinamova igra. "Moja je želja da ponovimo istu izvedbu kao protiv Sesvećana, da napravimo novi pozitivni zamah. Moramo stvarati dobru atmosferu i napraviti pomake unutar same igre, izvedbe i pripreme", dodaje Jurčić.

Jedno od prvih pitanja svakako je uloga Miroslava Slepičke, koji je Croatiji zabio hat-trick, čime se izborio za novi nastup od prve minute. "Slepička će igrati od početka. U konkurenciju se vraćaju Vrdoljak i Mandžukić, ali neću puno mijenjati u odnosu na nedjelju", najavio je Dinamov strateg.

Sigurno je da pred zagrebačku publiku neće istrčati otprije ozlijeđeni Pedro Morales i Ante Tomić, a protiv Croatije se ozlijedio i Josip Tadić te ni njega neće biti u srijedu.

Jurčić se nije želio uvlačiti u raspravu o igri s jednim ili dvojicom zadnjih veznih igrača, koja se nameće zbog Vrdoljakovog povratka u sastav: "Protiv Croatije smo izgledali dobro, ali raspored i sustav su samo sredstvo kojim trener drži disciplinu na terenu. Primjerice, Liverpool je protiv Chelsea igrao izrazito napadački s tri zadnja vezna. Sve ovisi o profilu igrača".

Adrian Calello protiv Sesvećana nije odigrao cijelu utakmicu, a Jurčić nije želio otkriti hoće li dobiti novi odmor: "On je izuzetno bitan kada igramo samo s jednim zadnjim veznim. Strahovito je kvalitetan u defenzivnim dvobojima, često oduzima loptu i posebno je važan kada preuzimamo napadački rizik".

Konkurencija je oštra i na bokovima, u nedjelju su priliku dobili Dejan Lovren i Mirko Hrgović i - zadovoljili. "Obojica su dobro reagirali i zadovoljan sam njima. Na treninzima uvježbavamo da dva boka budu na sedamdeset metara od gola. Želim da budu ofenzivni, a s obzirom na zgusnut raspored moramo im dozirati minutažu", izjavio je Jurčić.

Nezaobilazna tema ovih dana su i strani suci. "Pokušavam igračima prenijeti da ne razmišljaju o sucima jer su oni samo servis igre i glavnih aktera, odnosno igrača. Naravno da sam za strane suce, to je i moje mišljenje i politika kluba, ali mislim da smo svi skupa preopterećeni tom temom. Ja bih radije pričao o Zadru, igračima, taktici i detaljima. Dovođenjem stranih sudaca mogli bismo se više usredotočiti na nogomet", iznio je Jurčić svoj stav.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3229:43-1435
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!