Nogomet

Posljednji davljenik u Maksimiru

zadarsport.com, Borna Rupnik • srijeda, 22.04.2009.
Posljednji davljenik u Maksimiru
Foto: Dejan Popek

Pred Dinamom je novi protivnik s dna prvoligaškog društva, momčad Zadra. O ulozi favorita ne treba trošiti previše riječi, a nedjeljna predstava nogometaša pod vodstvom Krune Jurčića ulijeva nadu svim navijačima Plavih da će se Dinamo uspješno obračunati s gostima...

Vodeća momčad prvenstva pred sobom ima na papiru ne pretjerano težak zadatak, no svima je jasno da je unaprijed upisane bodove ponekad najteže osvojiti te opreza u Dinamovim redovima ne nedostaje, pogotovo zato što raspored same završnice donosi sve ozbiljnije protivnike. Krunoslav Jurčić već je na jučerašnjoj konferenciji za medije ponudio recept za razbijanje svih zadarskih ambicija.

"Važno je nametnuti im se od prve minute", rekao je Dinamov strateg, vjerojatno razmišljajući o načinu na koji su njegovi igrači to uspješno sproveli u djelo protiv sesvetske Croatije. Tada je bilo samo pitanje vremena kada će suparnička obrana popustiti, a premda je ona zadarska ipak kvalitetnija od Croatijine, ne bi smjela predstavljati nepremostivu zapreku za Dinamov napad, u kojem će od samog početka ponovno igrati Miroslav Slepička.

Vezane vijesti

Češki je nogometaš novu priliku zaslužio nedjeljnim hat-trickom, a kako je njegova suradnja s kolegama u prednjoj liniji na visokoj razini, lako je moguće da će se povratnik u sastav Mario Mandžukić znati okoristiti njegovim loptama. Jurčić smatra da nije potrebno puno mijenjati jedanaestoricu koja je nosila najveći teret u susretu s Croatijom, ali izgledno je da će pronaći mjesto za Ivicu Vrdoljaka koji je također odradio suspenziju. Igra bi trebala biti vrlo slična, kaže Jurčić: "Želim da novom takvom izvedbom nastavimo izgrađivati pozitivan zamah".

Podsjetnik na prošli ogled ovih momčadi ne izaziva euforiju. Dinamo je u tvrdoj, teškoj utakmici slavio pogocima Mirka Hrgovića i Tome Šokote, no danas su neke stvari ipak drukčije, od trenera do igračkog kadra, a prema trenerovim riječima, Dinamo može igrati ofenzivnije i s više zadnjih veznih igrača na terenu, po uzoru na Liverpool.

Večeras na terenu neće biti ozlijeđenih Pedra Moralesa, Ante Tomića i Josipa Tadića, ali pojedinačna kvaliteta usprkos izostancima nesumnjivo preteže na Dinamovu stranu i u Maksimiru su svjesni da bi sve osim tri boda u džepu bio velik, možda i nenadoknadiv kiks u tijesnoj borbi na naslov državnog prvaka. Stoga ne bi trebalo nedostajati ni motiva i dečkima u modrom dresu preostaje samo pretočiti svu teoriju u 90 minuta prakse.

Međutim, Zadar unatoč nominalno podređenoj ulozi ne dolazi samo na izlet. Nešto slabija predstava protiv Slaven Belupa nije obeshrabrila Zadrane, koji razmišljaju kako domaćinima prirediti što više muka. "Igrat ćemo slično kao protiv Šibenika, kada smo ugodno iznenadili", najavljuje Jakov Surać.

Trener Dalibor Zebić složit će momčad bez Šiklića i Parmakovića koji odrađuju kaznu trećeg žutog kartona, dok zbog ozljede za sastav ne konkurira Šaranović. Zebićeva je taktika jasna, obraniti očekivani početni nalet Zagrepčana. "Održimo li pozitivan rezultat, s odmakom utakmice rast će Dinamova nervoza i naša šansa da nešto napravimo".

Utakmica se igra u večernjem terminu s početkom u 20:15 sati, a glavni sudac bit će Ante Vučemilović iz Osijeka.

1. HNL, 27. kolo, 20:15h:

Dinamo: Butina - Lovren, Kovač, Bišćan, Hrgović - Sivonjić, Calello, Vrdoljak, Sammir - Slepička, Mandžukić

Zadar: Vuković - Puljić, Milin, Bilaver - Batkoski, Ljubičić, Bećiri, Jozinović - Surać, Ćurjurić - Terkeš

1. Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

27. kolo

Slaven Belupo2:1Varaždin
Šibenik0:1Rijeka
Osijek1:1Inter-Zaprešić
Zagreb4:0Cibalia
Hajduk5:0Sesvete
Dinamo2:0Zadar
1Dinamo 3371:26+4574
2Hajduk 3359:25+3468
3Rijeka 3350:44+656
4Slaven Belupo 3346:39+755
5Zagreb 3338:39-147
6Šibenik 3344:35+946
7Osijek 3340:41-141
8Cibalia 3333:53-2038
9Inter-Zaprešić 3341:50-936
10Varaždin 3341:55-1435
11Zadar 3328:49-2129
12Sesvete (-1)3331:66-3525

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!