Nogomet

Bez podrške Škoriću

Mihaela Bradovski • utorak, 21.04.2009.
Bez podrške Škoriću
Foto: Sandro Donda

Peti međusobni susret sezone odigrali su u nedjelju nogometaši Rijeke i Zagreba. Gostujuća je momčad, nakon pobjede i remija, te prolaska u Kupu, u 26. kolu ipak nadigrana i svladana. Doduše, "bijelima" ostaje žal za nepriznatim pogotkom na samom kraju prvoga dijela, no od činjenice da je igra bila daleko od one iz prethodna dva kola nitko u Kranjčevićevoj niti ne pokušava pobjeći…

Nadali su se Zagrebaši, na čelu sa trenerom Pavlovićem kako na Kantridi mogu nastaviti niz pozitivnih rezultata, napominjući kako bi protiv Rijeke u gostima to bio i jedan izboreni bod, ne isključivo sva tri. No umjesto uspjeha bila je to jedna od najlošijih Zagrebovih predstava ove sezone. Mora se priznati kako je riječka momčad odigrala nadahnuto uz gotovo potpunu dominaciju, no krivica je i na Pjesnicima koji su to protivniku i dopustili.

Čim u veznom redu ima imalo praznoga hoda, a u obrani premalo "krvi" Zagreb gubi lakše od očekivanoga, bez ikakve mogućnosti da pokaže koliko može. Velik broj domaćih akcija od zadnje linije pa sve do 18 metara od Škorića "bijeli" su ispratili kao promatrači, postavljajući se daleko od protivnika i dopuštajući mu da razmisli i osmisli napade. S druge je strane domaća momčad gostujućim napadačima odgovorila čvrstim i discipliniranim blokom.

Vezane vijesti

Tako je čast i izglede svoje momčadi veliki dio prvoga poluvremena uspješno branio vratar Josip Škorić. Zagrebova je "jedinica" najzaslužnija što "bijeli" već na samom startu dvoboja nisu ušli u rezultatski deficit, što je do prije šest, sedam kola bio jedan od najvećih problema. A probleme je momčadi Luke Pavlovića ranijih susreta stvarao i pad u igri nakon primljenog pogotka, njegovi su igrači u tim trenucima "nestajali" s terena.

Pogodak napadača Krstanovića na samom kraju prvoga poluvremena, tek nekoliko minuta nakon onoga u Škorićevoj mreži, poništen je, pokazalo se kasnije, potpuno nezasluženo. Dogodilo se to upravo u trenucima kada se lomila igra i rezultat, no gostima je nakon svega ostalo tek da se pitaju kako bi završio dvoboj da su na odmor otišli s ubilježenim pogotkom. Tako je novi susret na Kantridi, osim zapažene predstave Zagrebovog vratara, još jednom obilježila i sudačka odluka. No ovoga puta o suđenju mogu pričati i domaćini.

"Rijeka je igrala čvrsto, agresivno od samoga početka. Ne osporavam njezinu pobjedu ni našu lošu igru, ali mislim da bi taj pogodak koji sam postigao promijenio daljnji tijek utakmice. Na odmor bi se otišlo sa 1:1 i tada bismo mi bili u psihološkoj prednosti. U nastavku je ušao i Vugrinec i bilo bi tu puno više prostora za nas.", mišljenja je strijelac poništenog pogotka Ivan Krstanović.

Iako Pavlović nema naviku žaliti za igračima na koje ne može računati, evidentno je da su Pjesnici s Vugrincem, odnosno bez njega potpuno drugačija momčad u ofenzivnim zadaćama. Upravo su nakon njegovog ulaska "bijeli" i zaigrali nešto otvorenije, no za željeni bod ipak puno premalo. Naglasio je to i strateg gostiju uz naglasak na momenat koji je donio prevagu. Rijeka se Zagrebašima nametnula trkom, na što oni u nedjelju nisu pronašli odgovor. "Nismo bili povezani, tražili smo se dosta dugo, a prilike u nastavku nisu bile dovoljene da ostvarimo ono što smo planirali."

Već u srijedu momčad iz Ulice pjesnika očekuju novi izazovi. Ukoliko žele zadržati korak sa sastavima s vrha Zagrebaši će protiv Cibalije morati biti Rijeka od nedjelje. U konkurenciju će se za susret sa Vinkovčanima, koji su ovoga proljeća u Kranjčevićevoj već izborili bod, vratiti veznjak Matija Špičić. Zbog istoga će razloga, treće javne opomene, Pjesnicima nedostajati Marin Oršulić. No bez obzira tko će zauzeti mjesto u sastavu Zagreb će, jasno je, krenuti po pobjedu kojom će pokušati započeti novi pozitivan niz.

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!