Rukomet

Horvat odbio novi ugovor sa Zagrebom

Ivan Forjan • četvrtak, 23.04.2009.
Horvat odbio novi ugovor sa Zagrebom
Foto: Davor Sajko

Recesija je stigla, vrijeme je za kresanje plaća, vrijeme je za stezanje remena. Kako posljedice ne bi osjetili samo "obični" građani uvjerili su nas i čelnici CO Zagreba koji počinju mučne i duge pregovore sa svojim igračima. Prvi na redu bio je Zlatko Horvat.

Prvo desno krilo Zagreba, omaleni Zlatko Horvat, odbio je potpisati novi trogodišnji ugovor sa sadašnjim klubom. Prema ugovoru, Horvatova plaća trebala bi biti nešto manja od dosadašnje, ali o ciframa nije bilo govora: "S Horvatom smo razgovarali i sve što vam mogu reći jest da igrač nije zadovoljan visinom primanja. Iznos za trogodišnji ugovor nije prihvatio, ali mi sigurno nećemo dizati ponudu te ćemo nastavit s pregovorima", poručio je direktor kluba Bartol Kaleb.

Najveći Zagrebov problem tako i dalje ostaju ugovori "velikih riba". Ugovori Balića, Valčića ili pak Lazarova kreću se od 120 do 350 tisuća eura po sezoni. Uz taj podatak, Zoran Gobac najnemirnije spava dok se sjeti Balićeva četverogodišnjeg ugovora od dva milijuna i 800 tisuća eura. U doba kad sponzori svesrdno otkazuju suradnju svaka kuna je bitna.

Iako stanje ne obećava, Gobac poručuje: "Bit će i odlazaka i dolazaka. Igrači će se morati priviknuti na novonastalu situaciju i solidarizirati se s teškim uvjetima. Hoće li naša momčad bit dovoljno jaka za polufinale ili finale Lige prvaka, tek ćemo vidjeti. Međutim, jedno je sigurno - klub je stabilan i njegova opstojnost nije u pitanju", zaključio je Gobac.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!