Nogomet

Miše: "Tomasov se još nije snašao"

Bernard Jurišić • ponedjeljak, 27.04.2009.
Miše: "Tomasov se još nije snašao"
Foto: FaH

Uspio je Ante Miše naplatiti dug svog prethodnika Gorana Vučevića u zadarskom Stanovima. Uvjerljiva pobjeda, možda i uvjerljivija od igre, zadovoljila je splitskog trenera. Miše je nakon prospavanog jutra ublažio i svoju izjavu koju je dao nakon utakmice o tome kako je Zadar bio bolji...

Hajduk je i dalje u utrci za titulu prvaka, a u Zadru je u nedjelju "potrošio" posljednje "lakše" gostovanje do kraja ove sezone. "Bilima" slijede Rijeka i Koprivnica, dva tradicionalno neugodna gostovanja na kojima su često "lomili zube".

Što se Zadra tiče, prije negoli se definitivno arhivira u povijesne knjige, Ante Miše još je jednom prokomentirao jučerašnje događaje. "Bio sam malo prekritičan jučer, nakon što sam pogledao snimku moram reći da to uopće nije bilo tako loše. Dobro smo otvorili utakmicu, autoritativno je završili, a imao je i Zadar period igre u kojemu je bio bolji. U svakom slučaju - zadovoljan sam, vratili smo se pobjedama."

Vezane vijesti

U Stanovima se još jednom potvrdio dojam da Marin Tomasov nije na razinama igara iz vremena kad je nosio zadarski dres. Očito će mu trebati još vremena za aklimatizaciju na Hajdukove zahtjeve i ambicije.

"Marin nije igrao dobro, zato sam ga ostavio u svlačionici na poluvremenu. Očito je da se još nije potpuno snašao i prilagodio novoj sredini, no uvjeren sam da će on uskoro biti naš stožerni igrač."

Nakon tri utakmice u tjedan dana, Splićane sad očekuje tjedan u kojemu će se moći potpuno posvetiti "dorađivanju" za sam finiš prvenstva. Prvi ispit je u nedjelju, kad na Poljud stiže Varteks.

"Varaždinci su mlada momčad koja igra neopterećeno. Dosta osciliraju iz utakmice u utakmicu i vjerujem da će protiv nas prikazati puno više nego jučer protiv Dinama. Primili su šest golova i sigurno će se htjeti iskupiti, no mi smo tu da odradimo svoj dio posla", zaključio je Miše.

Iako su njegovi igrači u Zadru zaradili čak pet žutih kartona, Hajdukov strateg za Varteks neće imati izostanaka zbog opomena. U kadar se vraćaju Skoko i Vejić, pa će Varaždince dočekati udarna Hajdukova momčad. Možda eventualno s Tičinovićem umjesto Tomasova od prve minute. "Tić" je, naime, u oba posljednja susreta ulazio s klupe i pogađao protivničku mrežu.

Kratko je Miše prokomentirao i ružan start bivšeg Hajdukovca Marina Ljubičića na Andriću zbog kojeg je zaradio direktan crveni karton. "Uvjeren sam da tu nije bilo nikakve loše namjere, Ljubičić je mlad igrač, dogodilo mu se".

Ljubičić je već jednom imao "bliski susret" s Hajdukovim kapetanom, još u vrijeme dok su zajedno nosili splitski dres. Tada je na treningu "potkresao" Andrića i poslao ga na tribine nekoliko narednih kola. Srećom, ovog puta Ljubičićev neoprezan start nije prouzročio ozbiljnije posljedice po splitskog kapetana.

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!