Nogomet

Hiddinka brine Messi

Vid Horvat • ponedjeljak, 27.04.2009.
Hiddinka brine Messi
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Strateg Chelseaja već je nekoliko puta prevrtio pripremu utakmice u glavi, ali ima težak posao u vidu Lionela Messija. Jednog od najboljih trenera današnjice čeka iznimno težak dvoboj u polufinalu Lige prvaka protiv Barcelone...

Lionel Messi je prvi strijelac Lige prvaka s osam pogodaka, a zadatak Chelseaja je spriječiti Argentinca i pokušati zaustaviti ubojiti napad Barce. Situacija je dodatno otežana suspenzijom lijevog beka Ashleyja Colea, a na posljednjoj prvenstvenoj utakmici privremena zamjena je bio portugalski reprezentativac Jose Bosingwa.

"Mogao bih početi plakati zbog toga što nemam Colea na toj poziciji", izjavio je Guus Hiddink za klupsku Internet stranicu. "Onaj tko igra protiv Messija ima iznimno težak zadatak, jer je on jedan od produktivnijih igrača u svijetu i jedan od onih koje želite gledati", rekao je Nizozemac.

"Ja sam protiv Barcelone odigrao već dva puta u svojoj glavi i nikad nisam izgubio u pripremi utakmice", izjavio je trener Bluesa. "Imam puno povjerenja u svoje igrače", dodaje on.

Barcelona je jedini neengleski klub u posljednje dvije sezone koji ulazi u poluzavršnicu Lige prvaka i to je dovoljno za veliki respekt. Guardiola ima kompletan i motiviran sastav za završnicu sezone te puca na sve trofeje koje mogu osvojiti.

Veznjak Barce Seydou Keita je rekao da je najvažnija karika Chelseaja fizička spremnost igrača i da su oni dobro pripremljeni za nadolazeću utakmicu. "Naš trener radi veliki posao u pripremi utakmice", izjavio je reprezentativac Malija. "Gledamo mnogo video snimaka i analiziramo njihove slabe točke", dodaje on.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!