Nogomet

"Proigrao sam zajedno s ekipom"

Borna Rupnik • srijeda, 29.04.2009.
"Proigrao sam zajedno s ekipom"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nakon drugog hat-tricka u sezoni, onoga u mreži Varteksa, Miroslav Slepička smatra da je njemu, kao i njegovim suigračima, konačno krenulo. Na taj način Dinamo i dalje drži sve u svojim rukama...

Miroslav Slepička zabio je tri gola Croatiji, a nakon kreativne pauze protiv Zadra, taj je učinak ponovio i u Varaždinu. Po povratku u Zagreb bilo je jasno da u Maksimiru vlada zadovoljstvo.

"Svi smo jako zadovoljni, pa tako i ja. Utakmica je bila izvrsna", rekao je češki napadač nakon što je Dinamo u Varteksovu mrežu poslao čak šest lopti. Odmah se osvrnuo i na sljedeću utakmicu: "Nadam se da ćemo protiv Rijeke pružiti jednako dobru igru".

Iako je Slepička doveden kao velika želja Marijana Vlaka, čini se da mu je Jurčićev dolazak na Dinamovu klupu posebno pogodovao. "Za moju je eksploziju između ostalog zaslužan i trener. Napokon dobivam minutažu. Osim toga, ekipa odlično igra, a ja sam proigrao zajedno s njom", objašnjava Čeh.

Dinamov pobjednički ritam dobar je pokazatelj prije završnice prvenstva, a prva sljedeća prepreka zove se Rijeka, koja u metropolu dolazi u nedjelju. "Naši rezultati pokazuju da smo u dobrom ritmu i najvažnije da se to održi. Mi radimo na tome. O Rijeci ne znam puno, znam da su treći i da dobro igraju kod kuće, gdje ne gube mnogo bodova. Dobar su klub, ali ne znam mnogo detalja", kaže Slepička.

Rijeka se kao potencijalna opasnost najavila uvjerljivom pobjedom nad Slavenom (6:2), ali to ne znači da će u Maksimir doputovati s namjerom da igra na gol više, smatra Dinamov napadač: "Bojim se da neće igrati otvoreno. To je šteta jer bi utakmica tako bila zanimljivija. Bilo bi dobro za nogomet da se Rijeka otvori, ali nažalost mislim da se to neće dogoditi".

Ipak, bude li Dinamo odigrao na gornjoj granici svojih mogućnosti, bodovi bi morali ostati u Zagrebu. "Sve je u našim rukama i bitno je da mi odigramo kako znamo. Ne zamaram se Hajdukom", rekao je Slepička i usporedio današnji Dinamo s onim koji se na jesen suprotstavio njegovoj Sparti: "Ovaj je Dinamo puno jači. Mislim da je jači i od Sparte, što mi je žao jer je i Sparta moj klub".

Podrška navijača mogla bi igrati važnu ulogu u ogledu s Rijekom. U ponedjeljak je to najavio Mario Mandžukić, a češki se nogometaš slaže: "Nadam se da će navijači doći u velikome broju. Pred nama je važna utakmica, ulog je velik i nadam se da će nam doći pomoći". Nogometaši Dinama još od nedjelje ističu sreću zbog ovacija koje su zaradili u Varaždinu.

Slepička se svojim nastupima i golovima nameće i za dres češke reprezentacije te je podijelio svoja razmišljanja o statusu u svojoj zemlji: "Zvali su me, pokazuju zanimanje. Ali tamo si jedan dan gore, drugi dolje i tko zna hoću li im biti zanimljiv sljedeći tjedan. Ne treba raditi veliku stvar od toga".

Slobodne je dane iskoristio za rješavanje administrativnih poslova u Pribramu, a ujedno je otkrio i koliko prati nastupe češke izabrane vrste u hokeju na ledu. Njegovi se sunarodnjaci natječu na Svjetskom prvenstvu u Švicarskoj, no Slepička tvrdi da nije ljubitelj hokeja: "Hokej me nimalo ne zanima. Naravno, uđe li Češka u finale, pogledat ću tu utakmicu".

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!